Utazás

Van, ahol 60 százalékkal drágult a strandbelépő

Nem mindegyik strandon maradtak a tavalyi díjak.

Az idei szezonban is a füredi Esterházy strandon a legmagasabb a belépő az 1700 forintos felnőttjeggyel, miközben például Révfülöpön a 3 évvel ezelőtt megállapított 500 forintért strandolhatnak a felnőttek egy napig. Az árakhoz hasonlóan az emelésekben is nagy volt a különbség, a legnagyobbat Fonyódon és Csopakon ugrottak – írja a Balatontipp.

balaton

Több helyen idén drágábban strandolhatunk – MTI Fotó: Varga György

A csopaki strand 1600 forintos jegyét a tavalyi díj 60 százalékos emelésével tornászták fel az idei szintre: az egyszeri belépő ára 1000 forintról 1600 forintra emelkedett, a csúszdázást viszont ingyenessé tették. Fonyódon a város központjában lévő Panoráma strandon az 500 forintos tavalyi felnőtt belépőt ugyancsak 60 százalékkal emelték, így 800 forintra drágult.

A balatoni strandokat működtető önkormányzatok vagy önkormányzati vállalkozások az árak megállapításánál abból indultak ki, hogy a járvánnyal kapcsolatos korlátozások már önmagukban minden strandon csökkentik a várható forgalmat, miközben a plusz feladatok jelentősen növelik a munkaterhet és a kapcsolódó költségeket.

A Balatontipp összeállításában 21 balatoni település 30 népszerű strandjának idei árairól értesülhetsz!

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top