Utazás

Nagyon helyes, és egyben megrendítő kisfilmet rögzítettek a magyar idegenvezetők

Magyarországon az utóbbi években dinamikusan fejlődött a turizmus, a koronavírus-járvány és a határzárás azonban betett az iparágnak és a dolgozóknak is rendesen.

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete támogatásával készítettek kisfilmet szakmabeliek, a projektet Pozsár Eszter idegenvezető fogta össze. A videóhoz a következő frappáns közleményt is kiadták: 

“Magyarországon közel 15 000 regisztrált idegenvezető van, akik a világ csaknem minden nyelvén kalauzolják a hazánkba érkező külföldieket és honfitársainkat szerte a nagyvilágban. A turizmus a rendszerváltás óta az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat volt Magyarországon, melynek fontos szereplői az idegenvezetők. Munkánk rendkívül összetett, évekig tart megszerezni a kellő gyakorlatot, nagy tudást sok fajta képességet igényel. A koronavírus-járvány miatt a turizmus egyik napról a másikra megszűnt. Az idegenvezetők hazánkban beláthatatlan ideig munka és jelentősebb állami segítség nélkül maradtak. Elveszettek vagyunk ott, ahol eddig mi mutattuk az utat. Mi Magyarországot képviseljük. Közvetítjük és érthetővé tesszük Magyarországot és a magyar kultúrát más nemzetek számára. Közvetítjük és érthetővé tesszük más népek kultúráját honfitársaink számára. A mi szakmánkat is megfertőzte a koronavírus. Szeretnénk, ha nem kerülne a halálos áldozatok közé. A turizmus hazánkban szezonális, a foglalások hónapokkal előre történnek. Ha nincs vendég, akkor azoknak, akik eddig vezettek, nincs kit vezetni. Mi nem tudunk home officeban dolgozni, és egykönnyen szakmát váltalni, így számunkra jövő tavaszig egyetlen program vezetése maradt: ez a túlélőtúra.Vajon sikerül? A mi bőröndünk útra készen, és az öné? Reméljük mihamarabb találkozunk!”

Mi lesz az utazással most? 

Turisták a Gellért-hegyen Budapest felett

Turisták a Gellért-hegyen Budapest felett / Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top