Utazás

27 fokig melegedett az Adria vize

A kánikula jót tett az Adria térségében a vízhőmérsékletnek: a horvát tengernél nyaralók most 26-27 fokos vizet élvezhetnek a tengerben pancsikolva.

Az Adria térségében 30-35 fokos hőség tombol, ami gyorsan melegíti a tengervizet is. Mostanra már mindenütt nagyon kellemes, 26-27 fokos vízhőmérséklet várja a nyaralókat – írja az Időkép.

Csónak az Adrián (fotó: Pixabay)

Csónak az Adrián (fotó: Pixabay)

Először Isztria strandjai és a Kvarner-öböl melegedett fel, de most már felzárkóztak mellé a hűvösebb dalmát partszakaszok is. A hőmérséklet a legtöbb helyen stabilan 30 fok fölött mozog, és ugyan hétfőn picit enyhült a meleg, a tengerpart közelében továbbra is igazán nyárias az idő. A legmagasabb tengervíz-hőmérsékletet, a 27 fokot Malinskán mérték, de Krk vagy Sibenik strandjain is 26 fokos víznek örvendhetünk. Az idő továbbra is meleg marad, de a péntektől feltámadó bóra kissé lehűtheti a tengert, ami azonban még így is bőven az élvezhető kategóriában marad. A Horvátországba utazók, illetve a Szlovéniába vagy Montenegróba mostanában tartók igazán szerencsésnek mondhatják magukat.

A legjobb horvátországi strandokról is írtunk már:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top