Utazás

Anglia számos országot mentesít a karanténkötelezettség alól

Németország, Spanyolország, Franciaország és Olaszország biztosan jól jár, de a brit sajtóértesülések szerint a még nem nyilvánosságra hozott listán 70-75 ország szerepel majd.

Jövő péntektől sok országból sokkal könnyebb lesz elutazni Angliába, ugyanis a britek eltörlik az országba érkezés utáni kéthetes kötelező karantént. A könnyítés tehát július tizedike után lesz érvényben, de lehet még egy akadályozó tényező: a brit kormány elvárása, hogy a karanténkötelezettség alól felmentett országok szintén ne kötelezzék karanténra a hozzájuk érkező briteket, vagyis állampolgáraik érdekében elvárják a kölcsönösség elvét – adta hírül az MTI.

Ismét utazhatunk Londonba? (fotó: Pixabay)

Ismét utazhatunk Londonba? (fotó: Pixabay)

Apró szépséghiba, hogy a könnyítés egyelőre csakis Angliára vonatkozik: Skócia, Wales és Észak-Írország saját hatáskörben dönthet arról, csatlakozik-e a könnyítésben az angolokhoz. A könnyítésben csak olyanok részesülhetnek, akik az érkezésük előtti 14 napon nem jártak olyan országban, ami nem szerepel az új listán. A kötelező karantén alól felmentett országok listáját a britek rendszeresen felülvizsgálják majd, és ha szükség lesz rá, az aktuális járványügyi adatok alapján módosítani fognak. A június nyolcadikán életbe léptetett karanténintézkedést sokan élesen bírálták a repülési ágazat legnagyobb vállalatai élesen bírálták a karanténintézkedést és összehangolt jogi eljárást kezdeményeztek azzal a céllal, hogy bíróság kötelezze a kormányt a szabályozás visszavonására. A teljes listát a nap folyamán hozzák nyilvánosságra, és akkor derül ki, Magyarország szerepel-e rajta.

Így hatott a koronavírus Nagy-Britanniára:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top