Utazás
Szponzorált tartalom

Ez van a profi utazók elsősegély csomagjában

Végigböngésztük több profi világutazó blogját, hogy kiderítsük, mik azok nélkülözhetetlen egészségügyi felszerelések és gyógyszerek, amiket ők mindig magukkal visznek, és ez alapján összeállítottuk az ideális elsősegély csomagot. Ha nekik bevált, jó eséllyel neked is megfelel majd egy ilyen készlet a nyaraláshoz.

A gyógyszertárakban kapható vagy az interneten megrendelhető kapható kompakt elsősegélycsomagok a legtöbb vakációzó igényeit kielégítik, és minden megtalálható bennük, amire egy nyaralás során vészhelyzetben szükség lehet. Ez egyébként maguk a hivatásos utazók is többször megemlítik a blogjaikban, Ha tehát az utolsó pillanatban jut csak eszedbe, hogy még nem állítottál össze elsősegély készletet, akkor nyugodtan bízhatod magad ezekre. Azonban ne feledd, hogy egy ilyen csomag csak sebek és apróbb sérülések ellátására tartalmaz felszerelést, és gyógyszerek nincsenek benne. Márpedig könnyen előfordulhat, hogy szükséged lesz különféle tablettákra és kenőcsökre például láz, hasmenés, puffadás, fájdalmak vagy rovarcsípés ellen. A legtöbb háztartásban ezek a gyógyszerek mind megtalálhatók, de akár út közben is beszerezheted őket pár perc alatt egy gyógyszertárban. Nézzük most meg, hogy néz ki egy profi utazó firts aid tasakja belülről.

Az úticsomaba mindig tegyünk gyomorbántalmak elleni szert - ez ugyanis a leggyakoribb panasz a vakációkon

Az úticsomaba mindig tegyünk gyomorbántalmak elleni szert – ez ugyanis a leggyakoribb panasz a vakációkon

Sebtapaszok és kötözőszerek

Ezekből a dolgokból a szükséges mennyiség egy átlagos, készen kapható elsősegélycsomagban megtalálható. Ha magad állítod össze a csomagot, akkor tegyél bele ragasztószalagot, ragtapaszokat különböző méretekben, vágható sebtapaszt, mull lapot, gézt, kötésrögzítő bandázst, gyorskötöző pólyát és háromszögletű kendőt. Mindegyikből elég lesz 2-2 db.

Fertőtlenítő

Egy darab kis kisszerelésű folyékony fertőtlenítőt és egy szintén kisméretű, kenhető fertőtlenítőt tegyél a csomagba.

Fájdalom- és lázcsillapítók, gyulladáscsökkentők

Egy doboz ibuprofén tartalmú gyógyszer egy teljes vakációra elég lesz a legtöbb utazó tapasztalata szerint. Ez a hatóanyag egyaránt alkalmas láz- és fájdalomcsillapításra valamint a szervezetben kialakuló gyulladások visszaszorítására. Nagy előnye, hogy meglehetősen biztonságosan szedhető. Ugyanakkor ügyelj arra, hogy 12 éves kor alatti gyermeknek nem adható!

Gyógyszerek puffadásra, gyomorpanaszokra, tengeri betegségre

A külföldi utak leggyakoribb kellemetlen velejárója a puffadás, de nem ritka a hasmenés és a hányás sem. Ennek oka legtöbbször az új környezet és az utazás okozta stressz valamint a megszokottól eltérő ételek és ízek. Ritkábban, de felelős lehet ezekért a bajokért a rossz minőségű, romlott élelmiszer is. A legbiztosabb megoldás, ha a gyógyszertárban mindegyik tünetre külön-külön kérünk valamilyen gyógyszert.

Csipeszek, kisollók

Egy kisebb csipesz és egy éles kisolló nélkülözhetetlen része minden elsősegélycsomagnak.

Rovarcsípés elleni kenőcsök

Ilyen eseteken az antihisztamin tartalmú készítmények segítenek legjobban. A kenőcsös kiszerelés lehet a legpraktikusabb egy utazáshoz, de kaphatók szirup és tabletta formában is ilyen gyógyszerek. A rovarcsípések mellett egyes allergiás eredetű bőrkiütések és csaláncsípés ellen is hatékonyan használhatók. Figyelem! Sokan még mindig úgy hiszik, hogy a kalcium megfelelő szer csípések és kiütések kezelésére. Ez csak egy városi legenda, aminek nem szabad hitelt adni. Ha megcsíp egy darázs, a kalcium nem fog segíteni!

Gumikesztyű

Az orvosi gumikesztyű se maradjon ki a csomagodból. Mivel elég könnyen szakad, 2-3 párat tegyél be – szerencsére nem foglal sok helyet, biztosan belefél majd a csomagba

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top