nlc.hu
Utazás

Mesebeli magyar erdők

4 mesebeli magyar erdő, ahova el akarsz menni kirándulni

Erdőben még jobb hűsölni nyáron, mint a tóparton, mutatunk négy olyan mesebeli erdőt, amit látnod kell.
Túrázz egy zseniális app segítségével!

Nemcsak a tóparton lehet elképzelni a nyaralást, főleg most, hogy elvileg kerülni kellene a tömegjeleneteket a strandokon. Mi lehet erre megfelelőbb választás, mint egy jó erdei séta? Legyen idén túrázós, kirándulós a nyaralás, fedezd fel a következő négy mesebeli magyar erdőt!

Ámos-hegyi pihenőerdő

Eplény mellett, a Malom-völgyben két erdei kirándulást is tehetsz, egyik sem őrült hosszú, úgyhogy akár gyerekkel is nekivághatsz. Az egyik erdei körút 3,5 km, a másik pedig 4,2 km, így teljesen nyugodtan lehet családi program, sőt, akár biciklivel is megtehetitek a távot a sétaúton. A kilátóból pedig pazar látványban lehet részetek, és a mezítlábas parkot is érdemes itt kipróbálni.

Gemenci erdő

Az ország egyik legnagyobb erdővel borított ártere a Gemenci erdő, itt aztán tényleg közel lehetsz a természethez, ugyanis olyan részei is vannak, melyeket nem lehet bejárni, és ahol nagyvadak rejtőznek. Az itt közlekedő nosztalgiavonat remek családi program, ha pedig vadat szeretnél lesni, akkor is itt a helyed.

Farkaserdő

Vas-megyében a Farkaserdő arról a Farkas családról kapta a nevét, akik 1000 évig birtokolták. Élő történelem ez az erdő, olyan, mintha egy regényből lépett volna elő a 300 éves fákkal, a Mária Terézia forrással és az Őserdővel. Aki a kirándulást, túrázást és a természetet kedveli, annak kihagyhatatlan úti cél.

Somló-hegyi kirándulóerdő

Ha a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban jársz, akkor a Somló-hegyi kirándulóerdőben tegyél egy nagy sétát. Azon túl, hogy ez a terület Magyarország egyik legszebb borvidéke, a szőlőbirtokokat elhagyva a ligeterdőkben is rengeteg látnivaló és kikapcsolódás vár. Ne hagyd ki a Somló vár romjait sem, mert fantasztikus kilátásban lesz részed.

Kiemelt kép: Unsplash

Kirándulj itthon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top