nlc.hu
Utazás

Természetjáró app

Ismerd meg Magyarország túraútvonalait egy zseniális applikáció segítségével!

A Természetjáró app segítségével rengeteg túrát, látnivalót és szállást térképezhetünk fel, de a digitális útikönyv folyamatosan fejlődik. 

A Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes alkalmazása folyamatosan az első tíz legnépszerűbb között van, eddig 190 ezer túrázó használta az applikációt, és folyamatosan intenzív iránta az érdeklődés – írja a likebalaton.hu. De mit tud ez az applikáció?

Túrázz egy zseniális app segítségével!

Erdőjárás (Kép: Unsplash)

Az app szorosan összetartozik a webes felületével, a Természetjáróval, tulajdonképpen annak a mobil platformja. Mindkettőben ugyanazok a tartalmak, azaz túrák, látnivalók és szállásinformációk jelennek meg, és a kettő között szinkronizálódnak a felhasználók saját tartalmai is. 2020 májusában már félmillió oldalletöltést mértek, ami háromszorosa az előző évinek.

Természetjáró app segítségével hatszáz kidolgozott túrát, négyezer látnivalót és körülbelül ötszáz szállást térképezhetünk fel, de a digitális útikönyv folyamatosan fejlődik. 

 Az appba ezért praktikus funkciókat építettek be, mint az összes jelzett utat megjelenítő turistatérkép, a túratervező, az útvonalrögzítő, az offline letöltés és navigáció lehetősége, az iránytű, a QR-kód-olvasó, a csúcskereső. Ráadásul a térkép – mivel a folyamatosan fejlesztett OpenStreetMap közösségi rendszerre épül – nemcsak Magyarországot, hanem az egész világot lefedi, tehát szinte bárhol, akár a Magas-Tátrában vagy Kenyában is lehet túrázni vele.

A Természetjáró app abban különbözik más hasonló szolgáltatásoktól, hogy célzottan az aktív kikapcsolódás híveire szabták, ezért naponta bővülő Magyarország-útikönyvet is magában foglal. Benne van az Országos Kéktúra összes szakasza is a hivatalos nyomvonallal és a pecsételőhelyekkel, és az igényekhez alkalmazkodva egyre több a kerékpárosoknak szóló tartalom, kizárólag szabályosan letekerhető ajánlatok formájában.

Még több cikkünk a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top