Utazás

2000 eurós büntetést kapott két magyar, mert nem hordtak maszkot a repülőn

A makacs magyar ikerpár tagjai egy Budapestről Münchenbe tartó járaton akadékoskodtak a személyzet tagjaival, és tagadták meg a maszkviselést. Mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk emiatt.

Fejenként ezer eurós büntetést kell fizetnie egy magyar ikerpár mindkét tagjának, mert a személyzet tagjainak felszólítása ellenére sem tettek fel maszkot egy Budapest-München járaton július 24-én – írta meg a német sajtóra hivatkozva a 24.hu.

Ők felvették a maszkot. Képünk illusztrációt

Ők felvették a maszkot. Képünk illusztrációt

A két 37 éves nőt a személyzet több alkalommal is figyelmeztette, és emlékeztették őket, hogy a maszkviselés egy járványügyi helyzetben kötelező előírás, de a nőket mindez nem érdekelte, sőt az egyikük a középső ujjával is bemutatott a légikísérőnek. Münchenbe érve a rendőrség már várta a két lázadó magyart, akik a büntetés kifizetése után szabadon távozhattak. Azonban nem lélegezhetnek fel teljesen, ugyanis a pénzbüntetés mellett büntetőeljárás is indul ellenük a makacsságuk miatt. Vannak azonban légitársaságok, ahol a légiutaskísérőknek is tiltott a maszkviselés

Így változott meg a repülés a koronavírus-járvány óta:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top