Utazás

Öt év börtönt is kaphat 3 fiatal nő Ausztráliában, mert letagadták, hogy koronavírus fertőzöttek 

Most karanténba kerültek, de egy hónap múlva bíróság elé kell állniuk.
Öt év börtönt is kaphat 3 fiatal nő Ausztráliában, mert letagadták, hogy koronavírus fertőzöttek 

Akár öt év börtönbüntetést is kaphat három nő Ausztráliában, mert letagadták, hogy koronavírustól fertőzöttek, amikor Melbourne-ből visszatértek Brisbane-be – adta hírül csütörtökön az ausztrál média.

A 19 és 21 év közötti nők a „járványhatárőrségnek” hazudtak, mert el akarták kerülni, hogy karanténba kényszerüljenek. A hatóságok tudomása szerint mindhárman részt vettek Melbourne-ben egy 20-25 fős összejövetelen, amelyről később kiderült, hogy a vírus melegágya volt. Melbourne-t a rendőrség le is zárta három hétre. 

Ausztráliában öt év szabadságvesztéssel is sújtható a csalás, a köz egészségének veszélyeztetése címén pedig 13 ezer ausztrál dolláros – 2,8 millió forintnyi – bírság róható ki.

„Nem tűrjük az ilyen félrevezetést, emberek egészségének kockáztatását” – mondta a rendőrség egyik szóvivője. A három nő jelenleg karanténban van, egy hónap múlva kell bíróság elé állniuk.

(MTI)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Még több hír Ausztráliából

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top