Utazás

Balit idén már elfelejthetik a turisták

Bali szigetére szeptembertől engedték volna be a turistákat, de a szűnni nem akaró járvány miatt ennek is lőttek.

2020 végéig már nem utazhatnak be külföldi turisták Balira. Az indonéz szigetet szeptember 11-től látogathatták volna a külföldiek, Luhut Panjaitan miniszter bejelentése szerint viszont a kormánynak ezt a tervét keresztülhúzta a továbbra sem enyhülő koronavírus-járvány.

Teknősök Balin

Zöld tengeri teknősök Balin, őket idén külföldi turisták már nem látják (fotó: Sonny Tumbelaka / AFP)

Indonéziában az esetszám folyamatosan emelkedik, a mai napig 135 123 igazolt fertőzöttet azonosítottak. A növekvő számok ellenére a turizmus által érintett régiókban sikerült kordában tartani a járványt, kevés a fertőzött, ezért is remélik, hogy növekedhet a belföldi utazási kedv. Külföldi turisták nélkül Balin is abban bíznak, hogy a belföldi turizmus segít valamit az idén hatalmas veszteségeket szenvedő turisztikai szektoron. Indonézia kevésbé fejlett, de rendkívüli természeti látnivalókkal büszkélkedő régióiban ugyanis a helyi családok jelentős része közvetlenül vagy közvetetten a turizmusból él – írja az Utazómajom.

Így tett be a járvány a turizmusnak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top