Utazás

MÁV: marad a balatoni menetrend

A MÁV-Start két héttel, szeptember 27-éig meghosszabbította a balatoni menetrendjét – közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel. A közleményben részletezik, hogy Budapestről Nagykanizsára és Keszthelyre továbbra is külön-külön kétóránként közlekednek gyorsvonatok, Budapest és Balatonszentgyörgy között óránkénti kínálatot biztosítanak. A hétvégi időszakban a sebesvonatok kétóránként közlekednek. A keszthelyi gyorsvonatokban pedig továbbra is közlekednek étkezőkocsik.

M61-es dízelmozdony továbbítja a Kék hullám nevű személyvonatot Aszófőnél a MÁV nosztalgia-hétvégéjén.Fotó: MTI/Máthé Zoltán

M61-es dízelmozdony továbbítja a Kék hullám nevű személyvonatot Aszófőnél a MÁV nosztalgia-hétvégéjén (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Az északi parton Budapest és Tapolca között továbbra is kétóránként közlekednek a Kék hullám nevet viselő sebesvonatok. A Katica sebesvonatok hétköznap irányonként két alkalommal, hétvégén pedig egész nap kétóránként közlekednek Budapest és Balatonfüred között. A hétvégén egy pár Tekergő gyorsvonat jár Budapest és Tapolca között, elsősorban a kerékpárszállítási igények minél jobb kiszolgálása érdekében. Közölték, a Balaton 24 és a Balaton 72 napijegyek szeptember 30-ig megvásárolhatók és felhasználhatók.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top