nlc.hu
Utazás

Börzsönyi farkas

Végre sikerült lefotózni a börzsönyi farkast

Eddig csak kameracsapdás képeken tűnt fel a börzsönyi farkas, most végre sikerült egy remek fotót készíteni a portyázó ragadozóról.
Farkas

Korábban mi is megírtuk, hogy visszatérhetett a farkas a Börzsönybe, miután egy példányt kétszer is észleltek a kameracsapdák.

Most a Börzsönyi Természetvédők számoltak be a Facebook-oldalukon, hogy a kamerás felvételek után végre igazi fotó is készült a börzsönyi farkasról. A képet Demjén Tamás készítette:

A természetvédők szerint a most lefényképezett farkas a mintázata alapján nagy valószínűséggel ugyanaz az állat, amelyik a kameracsapdák előtt is járt.

Az egyik hozzászóló szerint a farkas jelenlétére egyéb, közvetett bizonyíték is van. A fotó helyszínétől egy kilométerre egy ragadozó által frissen megölt szarvasborjút találtak. Az egyik fognyomból DNS-mintát vettek, és laboratóriumban fogják meghatározni, milyen ragadozó ejtette el a borjút.

Még több magyarországi farkas az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top