nlc.hu
Utazás

Rózsaszín flamingók táplálkozása

Hipnotikus víz alatti videó: így vacsoráznak a flamingók

Egészen speciális módon táplálkoznak a rózsaszín flamingók, amit az egyik állatkert most lebilincselő víz alatti videóban mutatott meg.
Rózsaszín flamingó

Tudod, hogyan esznek a flamingók a furcsa, hajlott csőrükkel? A San Diego Állatkert most egy látványos víz alatti videón mutatta meg a szokatlan táplálkozásukat.

A flamingók a víz alá merítik a fejüket, csőrük szinte eléri a meder fenekét, majd beszívják a vizet. A csőrükben speciális lemezek találhatók, amelyek kiszűrik a vízben található ennivalót – apró halakat, rákokat, lárvákat, algát –, majd a vizet és a törmeléket kiköpik a csőrük oldalán. A különleges szűrőberendezés motorja pedig a nyelvük.

Egészen lenyűgöző nézni, ahogy serénykednek vacsora közben:

Az állatkerteknek egy kis trükkhöz kell folyamodniuk, hogy a rózsaszín flamingók megőrizzék jellegzetes színüket. Tollazatuk ugyanis az alfa- és béta-karotinban gazdag étrendjük miatt rózsaszínű. Ezért az állatkertben karotinhoz hasonló színezőanyagot kevernek az ennivalójukba.

(My Modern Met)

Még több flamingó az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top