Utazás

Beköltöznél London legkeskenyebb házába?

Kis lakás, vérfagyasztó árcédula.

Odavannak az emberek a London legkeskenyebb otthonaként hirdetett lakásért – írja a Bored Panda. A bő másfél méter szélességű ötemeletes ingatlan korábban kalapszalonként üzemelt, az utcafrontján a mai napig látható az egykori üzlet bejárata, egy kalap alakú lámpával az egyik ablakban.

Az épület homlokzatát sötétkékre festették, ezzel szinte kiugrik a környezetéből. A házat még 2009-ben 700 ezer dollárért, azaz több mint 212,5 millió forintért vásárolta meg egy ügyvéd, aki most elköltözik Nagy-Britanniából, ezért árulni kezdte a különleges épületet. Az azóta eltelt több mint tíz évben alaposan megszaladtak az ingatlanárak, így a mostani vevőnek már 1,3 millió dollárt, azaz szűk 400 millió forintot kell fizetnie a Winkworth ingatlancégnek.

Eladó London legkeskenyebb háza

A fura épület földszintjén egykor kalapszalon üzemelt (Fotó: winkworth.co.uk)

Bár a lakás rendkívül keskeny, ennek ellenére hatalmas teret rejt: a ház hasznos alapterülete 96 négyzetméter, és bár a konyha csupán 165 centiméter széles, több mint hét méter hosszú. Az emeletek között egy csigalépcsőn lehet közlekedni, a háznak pedig impozáns tetőterasza is van, amelyről London nyugati részére nyílik kilátás.

Eladó a legkeskenyebb londoni lakóház

Keskeny, de otthonos (Fotó: www.winkworth.co.uk)

Az épületnek a kilencvenes években az ismert divatfotós, Juergen Teller volt a tulajdonosa, 2006-ban pedig Simon Woods, a Büszkeség és balítélet című film egyik szereplője költözött bele.
Az ingatlan elegyíti az antik értékeket a modern technológiával: például eredeti a parkettája, art deco stílusú a fürdőszobája, a fűtésről és légkondicionálásról viszont már okostelefonról is vezérelhető intelligens termosztát gondoskodik.

További cikkeink ingatlanokról és lakásokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top