Utazás

Eleged van a szomszédokból? Vegyél szigetet Norvégiában!

A 9,3 hektáros szigeten 30 különféle épület, egy focipálya, sőt, még egy csónakház is van.
Alig egymilliárdért eladó egy egész sziget Norvégiában.

Ha azok közé tartozol, akik megunták a városi létet – mondjuk ki: a szomszédokat –, visszavágynak a természetbe és nem okoz gondot számukra kifizetni egy komplett szigetet sem, jó hírünk van: Norvégiában épp piacra dobtak egy 9,3 hektárosat.

A festői szigeten a fákon, szúnyogokon és csenden kívül azért van egy kis civilizáció is: méghozzá 30 különböző épülettel. Van itt többek között gigantikus főépület, istálló, csónakház, sőt, még egy saját focipálya is.

Jó hír, hogy az eladó szigetnek ráadásul saját történelme is van: a legenda úgy tartja, hogy az Ulvsnesøy sziget azért kapta az „Ördög szigete” becenevet, mert régen ide száműzték a rosszul viselkedő fiúkat. Hogy ebből mennyi a valóság, nem tudni, az azonban biztos, hogy a helyi iskola 1982-es bezárása után 2019-ig börtön volt a szigeten. Miután azt is bezárták, Ulvsnesøyt hatalmas farmmá alakították: ahol lovakat, bárányokat, disznókat, alpakákat és szárnyasokat tenyésztettek.

A sziget ezzel együtt teljesen lakatlan, de nem kell félni, mindössze egy rövid hajóút választja el a szárazföldtől, ahol éttermek, boltok és kocsmák színes kavalkádja várja a csöndben épp megfáradt szigetlakót. És hogy mindez mennyibe kerül? Mindössze 2,5 millió fontba, átszámolva kicsit több, mint egymilliárd forintba kerül.  

Olvass még többet lakatlan szigetekről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top