Utazás

Megörökölték a karácsonyfát a szomszéd várostól, mindenki utálja

Új otthonra talált Peterborough régi műfenyője, de ott sem igazán rajonganak érte.

A lakosság kérésére idő előtt nyugdíjazták Peterborough régi köztéri karácsonyfáját, és a városi tanács vett helyette egy majdnem 20 méteres lucfenyőt.

Bár szerettek volna pénzt kapni a régi fáért, amit az eredeti tervek szerint még 2020-ban is használtak volna, de végül nem sikerült nyélbe ütni az üzletet, ezért odaajándékozták az egyik szomszéd városnak, Wisbechnek, ahol már fel is állították egy tér közepén. Egy helyi lap szerint 2015-ben Peterborough városának 40 ezer fontjába került a 10 méteres karácsonyi dekoráció, és ebben az összegben persze már szerepel a szállítás, tárolás és hasonló költségek is.

 

Sajnos szegény fát hiába kapta meg ingyen Wisbech, a helyiek így sem fogadták a szívükbe, a Sun szerint azt túl modernnek találják, szerintük az ő városukhoz is egy valódi fenyőfa illene jobban.

„Úgy néz ki, mint egy buborékfólia. Nem kell nekünk más levetett karácsonyfája” – nyilatkozta egy helyi lakos, Sarah Tayler.

„Csak azért mert másnak már nem kell, nem jelenti azt, hogy nekünk szükségünk van rá. Borzalmasan néz ki” – fejtette ki véleményét egy másik wisbechi, James Howarth.

„Úgy néz ki, mint egy űrhajó egy sci-fi sorozatból. Nem sugároz karácsonyi hangulatot, rossz helyen állították fel. Nem illik Wisbech városához” – véli Malcolm Farmer.

A városvezetés mindenesetre elégedett, úgy gondolják, nagyon jól jártak azzal, hogy sikerült kialkudni, hogy ingyen megkapják a fát.

 

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Milyen egy menő karácsonyfa 2020-ban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top