nlc.hu
Utazás

Ismét visszaesett a légiforgalom Budapesten

Nagyon kevés város maradt, ahová Budapestről repülőgéppel utazhatunk

Az ünnepek alatt a magyar légiforgalom haloványan emlékeztetett a Covid-19 előtti időkre, és 51 úti célt lehetett elérni tőlünk repülőgéppel, csakhogy januártól ez a szám ismét erősen megcsappant.

Szinte csak az üzleti célú és munkásszállító járatokat tartották meg a légitársaságok, legalábbis ez derül ki az Utazómajom összeállításából, ahol sorra vették, melyik légitársasággal hová utazhatunk 2021 elején.

Ryanair gép felszállása a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ryanair gép felszállása a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

A Wizz Air Budapestről csak Londonba, Bázelbe, Stockholmba és Eindhovenbe küld járatokat, Debrecenből pedig kizárólag Londonba szállít utasokat. A Ryanairnél ennél is szűkösebb a választék: London mellett Edingburghbe és a cég főhadiszállásának számító Dublinba repülhetünk velük. Az EasyJet csak egyetlen helyre, Bázelbe repül. A KLM-mel Amszterdamban, az AirFrance-szal Párizsba, a Turkish Airlines-szal Isztambulba, a LOT-tal Varsóba, Wrocławba és Szöulba, az AeroFlottal Moszkvába, az Egypt Airrel Kairóba és Hurghadába repülhetünk – ez utóbbi az egyetlen nem üzleti jellegű utazási célpont a kínálatban. Ezenfelül mehetünk még az Emiratesszel Dubajba, a British Airways-szel Londonba, a Finnairrel Helsinkibe, a Lufthansával Frankfurtba, a Quatar Airways-szel Dohába, a Swiss-szel pedig Zürichbe.

Utazni nem nagyon lehet, de utazásról olvasni azért még igen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top