nlc.hu
Utazás

A januári helyközi diákbérletek visszaváltása

Díjmentesen visszaváltják a januári helyközi diákbérleteket

Legkésőbb január 18-áig kell jelezni, hogy valaki visszakéri-e a bérlet árát.

A kormány a járványhelyzet miatt 2021. február elsejéig meghosszabbította a középiskolák, a szakképző és a felsőoktatási intézmények digitális munkarendjét, emiatt pedig januárra esetleg megvásárolt diákbérletek feleslegessé váltak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedése nyomán a helyközi szolgáltatók a januárra megváltott havi vagy félhavi, vagy legkorábban 2021. január 4-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos diákbérleteket kezelési költség nélkül, teljes egészében visszafizetik azoknak, akik ezt legkésőbb január 18-án kérik, írja az MTI.   

A helyközi közlekedési szolgáltatók összesített adataik szerint tavaly hasonló okokból több mint hétezer novemberi bérletet vettek vissza mintegy negyven millió forint értékben.
 

Helyközi járatokon közlekedő autóbuszok várnak indulásra Kelenföldön, az Etele téri Volán Buszpályaudvaron.

Helyközi járatokon közlekedő autóbuszok várnak indulásra Kelenföldön, az Etele téri Volán Buszpályaudvaron. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Friss hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top