nlc.hu
Utazás

9 milliós maszkbírság

Nem viselt maszkot a repülőn, 9 millióra büntették

Megindokolta a rendőrség a szokatlanul magas bírságot.
maszk

Magas pénzbüntetésre számíthat Németországban két utas, aki az járványügyi előírások ellenére nem viselt maszkot egy a Dominikai Köztársaságból érkezett légijáraton. A két orosz állampolgár – egy 35 és egy 40 éves férfi – fejenként 25 ezer euró (átszámítva 9 millió forint) bírsággal számolhat, amiért állítólag megtagadták a maszkviselést a repülőn a koronavírus járványa közepette és nem tettek eleget a személyzet utasításainak.

A pilóta értesítette a német szövetségi rendőrséget az esetről, így a férfiakat a megérkezésükkor őrizetbe is vették. Fejenként 500 euro (átszámítva 180 ezer forint) óvadék ellenében azonban később folytathatták útjukat Moszkvába.

A rendőrség szóvivője azzal indokolta a szokatlanul magas bírságokat, hogy a férfiak ellen a repülésbiztonsági előírások megszegése, s nem a szövetségi járványügyi törvény rendelkezéseinek megsértése miatt indítottak eljárást.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több maszkbírság az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top