nlc.hu
Utazás

220 millió éves dinoszaurusz-lábnyomot talált egy kislány

220 millió éves dinoszaurusz-lábnyomot talált egy 4 éves kislány

A tengerparton sétálgatva vette észre a kislány a 220 millió éves dinólábnyomot.
Dinoszaurusz lábnyom

A 4 éves Lily Wilder az apukájával sétálgatott a dél-walesi Bendricks-öböl tengerpartján, amikor a kislány észrevett egy különös sziklát.

„Apa, nézd!” – mondta a kislány a kőre mutatva, amelyen egy dinoszaurusz lábnyomát vélték felfedezni. Túl szép, hogy igaz legyen, gondolta az apa, Richard Wilder. De értesítették a szakembereket, hogy kiderüljön, mire is bukkant a gyerek.

A régészek megerősítették, hogy tényleg egy dinó lábnyomát találta meg a kis Lily, a lelet ráadásul 220 millió éves. Azóta a lábnyomot kivágták a sziklából, és a cardiffi Nemzeti Múzeumban őrzik.

Azt egyelőre még a tudósok sem tudják pontosan, milyen dinoszaurusz hagyta ott a csaknem 10 centis lábnyomát. Az állat nagyjából 75 centi magas és 2,5 méter hosszú lehetett, két lábon járt, és apró állatokat, rovarokat evett.

A nem mindennapi felfedezés után a család nagyon örül, hogy tényleg egy dinoszaurusz lábnyomát találták meg a parton, amelyet a múzeumban a következő generációk is megismerhetnek.

(Yahoo)

(Kiemelt kép: Twitter/Amgueddfa Caerdydd)

Még több gyerekek által megtalált lelet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top