nlc.hu
Utazás

Május vége: Kínában húszcentis hó hullott

Alig akartak hinni a szemüknek: május végén húszcentis hó szakadt le Kínában

Még Kína északi részén sem gyakori, hogy május végén hatalmas hóesést lássanak, így valósággal sokkolta a helyieket, amikor mégis ezt tapasztalták.

Jégtáblák úsznak a tavon, a parton pedig mindent több centiméter vastag hó borít. Ezek a képsorok nem február elején, hanem most, május utolsó napjaiban készültek Kína északi részén, ahol mindenkit alaposan meglepett a késő tavasszal érkező téli időjárás. Az előrejelzések szerint a tavaszi tél és a májusi havazás nem tart majd sokáig, az azonban kétségtelen, hogy hála neki, nem mindennapi májusi képsorokban gyönyörködhetünk – mutatta be a Tények.

Hétfő reggel Észak-Kínában a lakosság jó része ébredt arra, hogy az összes épületet és a tájat nagy hóréteg fedi. Volt olyan város, ahol a hóréteg vastagsága a húsz centimétert is meghaladta, és az utak is jegessé váltak. A következő napokban a térségben felmelegedés várható, szóval nem sokáig tudnak a kínai gyerekek hóembert építeni.

Érdekességek Kínáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top