nlc.hu
Utazás

Maszkviseli szabályok Európában

Mi levehettük a maszkot, de mi a helyzet Európa más országaiban?

A szabályok országonként változnak, van, ahol szigorúbbak, és van, ahol kevésbé, de azért jó, ha mindig van nálunk maszk.

Néhány napja annak, hogy Orbán Viktor bejelentette, nem kell szájmaszkot hordanunk közterületeken. Az első pár nap tapasztalatai alapján azért lesznek, akik nem hagynak fel teljesen az utcai maszkviseléssel, van, aki például azért hordja továbbra is, mert még nincs beoltva, van, aki csak megszokásból hordja, derült ki az RTL Klub Fókusz című műsorából, amelynek riportjában figyelmeztetnek, jobb azért, ha van nálunk valamilyen védőeszköz, amivel el tudjuk takarni az orrunkat és a szájunkat, hiszen beltéren, mondjuk az üzletekben továbbra is  szükség lesz rá.

De mi a helyzet más országokban? A Fókusz riportja szerint 

  • Horvátországban az új szabályok szerint továbbra is maszkot kell hordani a hivatalokban, az üzletekben, de az utcán nyugodtan levehetjük, ahogyan akkor is, ha kiülünk mondjuk egy étterem teraszára.
  • Svédországban sehol nem követelik meg a maszkhordást, kivételt képeznek a kórházak.
  • Finnországban sem kötelező a maszkhordás sem a szabad levegőn, sem beltéren, de erősen ajánlott. 
  • Olaszországban a maszk kötelező, és Tenerifén is szigorúak a szabályok, három kivétel van: a vízpart, az étterem és a sportolás. 
szájmaszk

Fotó: Pixabay

Utazás járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top