nlc.hu
Utazás

Újraindulnak a nemzetközi menetrend szerinti távolsági buszok

Újraindulnak a nemzetközi menetrend szerinti távolsági buszok

A FlixBus visszatér a magyar utakra: 9 hónap szünet után újraindulnak a nemzetközi távolsági buszok.
nemzetközi busz, távolsági busz

Június 10-től újraindulnak a nemzetközi menetrend szerinti távolsági buszok.Eleinte a környező fővárosokba, Bécsbe, Zágrábba és Belgrádba lehet majd utazni Magyarországról. Budapest és Bécs között kezdetben irányonként 4 távolsági busz indul naponta, egyes összeköttetések a Bécsi Repülőteret is érintik.

A magyar főváros és Zágráb között péntektől vasárnapig foglalhatók utazások. A Budapest-Belgrád viszonylaton heti négy utazási lehetőségből lehet választani. A FlixBus a járványügyi intézkedések enyhülésével és az utazási igények növekedésével párhuzamosan folyamatosan növeli majd az elérhető úti célok számát, fokozatosan visszaépítve hálózatát.

„A tavalyi tapasztalataink azt mutatják, hogy a korlátozások feloldásával a kereslet hamar nőni kezd. 2020 nyarán a legtöbb,hazánkból korábban elérhető országba újra tudtuk indítani buszainkat.Az emberek élvezni szeretnék az utazás szabadságát, a mi célunk pedig az, hogy ezt ismét mindenki számára elérhetővé tegyük. Bízunk benne, hogy az Európa-szerte folyamatban lévő oltási kampányoknak köszönhetően mostantól megszakítás nélkül dolgozhatunk azon, hogy nemzetközi útvonalainkon ismét a magyarok rendelkezésére álljunk” – mondta el Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője.

Kiterjedt higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért. Az elmúlt évhez hasonlóan a FlixBus járatain továbbra is szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben kialakított higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben.A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után. A fel-és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges. Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szerhasználatával. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a célállomásig kötelező.

Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top