nlc.hu
Utazás

Bükfürdői programok családoknak

Kalandokban gazdag programok Bükfürdőn, amit a gyerekek imádni fognak

Minden percben izgalmas programokkal szeretnéd meglepni a gyerekeket a nyaraláson?  Az egész család számára hoztunk programokat!

Kristály Torony – A kalandozás csúcsa

A gyerekek és a fiatal felnőttek rajonganak a kalandparkokért, a Kristály Torony pedig egyenesen az ilyen programok királya. A különleges toronyban és a hozzátartozó pályán egyszerre összesen 120 fő „kalandozhat”. A több mint egy kilométer hosszú pályavonalú Kristály Toronyhoz egy óriási hinta, és egy majdnem 200 méteres Flying Fox csúszópálya is tartozik. Annyi itt a lehetőség a játékra, hogy akár egy egész napos családi programot is érdemes ide megszervezni. A torony maga 17 méter magas és 35 méter széles, ráadásul páratlan kilátás nyílik innen a környékre.

Kristály Torony Kalandtábor

Kristály Torony Bükfürdő

A Kristály Toronyban júliusban napközis (heti) tábort is szerveznek 7-13 éves gyerekek részére. A különböző foglalkozások és játékok elősegítik a gyerekek testi és lelki fejlődését, építik önismeretét és önbizalomra nevelnek. Emellett pedig fejlesztik a mozgást, a kitartást és a koncentrációt.

Napsugár Játszópark

Ne olyan játszóparkra gondolj, ahol a gyerekek gondtalanul játszanak, míg a szülők csak egy padon ülnek. Ez ugyanis valódi családi élménypark, ahol nemcsak a gyerekek, de a velük együtt érkező nagyik, papák, anyukák és apukák sem fognak unatkozni. Az izgalmas kalandokat a kétemeletes játszólabirintus, a négypályás trambulin, a négyszintes, izgalmas elemekkel kombinált labirintusrendszer, egy külön gokart-és futóbicikli „versenypálya”, a  vízi dodzsem, a bowling pálya és fitnesz terem garantálja. Szóval a felsorolásból máris kitűnik, hogy sokkal több ez “egyszerű” játszóháznál.

A legbátrabb kalandvágyóknak érdemes kipróbálni beltéri kalandpályát is, ahol izgalmas függőhidakon, gerendákon, hordón és kötélpályán tehetik próbára az ügyességüket! Az akciódús park szabadtéri területén 15 elemből álló játszótér, egy kilenclyukú minigolfpálya, homokozó és pancsipark várja a kisebb vendégeket.

A játszópark területén egy tó is található, ahol nemcsak vízibiciklizni lehet, de egy drótkötélpályán át is csúszhatunk a túlpartra.

Bükfürdő több, mint egy strand

Hol van már az az idő, amikor Bükfürdő csak egy medencével várta a vendégeket! Az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül a hely, ami így az ország második legnagyobb fürdőkomplexuma lett.

Harmincnégy! A fürdőkomplexumban ennyi különböző fedett, félig fedett és szabadtéri medencét próbálhatnak ki a látogatók. Köztük olyan különlegességek találhatóak, mint a hullám- és ugróöböl, az Acapulco medence, a sodrófolyosó, a kisebb és nagyobb gyógymedencék, a kosárlabdás medence, vagy a cápabarlang. A gyógyvízzel feltöltött szív alakú medence pedig lehetőséget nyújt a gyógyulásra. 

Bükfürdő Thermal & Spa

Medence, medence és még több medence vár Bükfürdőn

Természetesen medencék mellett csúszdákból sincs hiány Bükfürdőn. A szabadtéri csúszdakomplexum négy pályából áll, különlegessége a családi csúszdáknak, hogy a szülők akár együtt is lecsúszhatnak a gyerekekkel, de a bátrabbak mindenképpen próbálják ki a félelmetes nevű és hirtelen esésű kamikaze csúszdát is.

Ha már elég volt a medencékből és a csúszdákból, akkor számos szabadtéri sportpályán (strandröplabda, lábtenisz, strandfoci…) mérkőzhettek meg egymással, míg az elcsendesedést kedvelők a parkban kihelyezett függőágyban hajthatják álom a fejüket.  Ha pedig délben inkább elbújnánk, a Nap forró sugarai elől, akkor a sok-sok árnyékot biztosító fa kínál „menedéket” számunkra a parkban.

A fürdőkomplexum területén több hagyományos, valamint vizes játszótér is várja a legkisebbeket, emellett pedig fedett térben egy színes játékokkal felszerelt gyermekfoglalkoztató is található. 

Kalandos ökotúra

Bringával, vagy gyalogosan is érdemes csatlakozni a Toboz Ottó ÖKOKalandhoz. A túra közben megismerhetjük a Répce menti vidék növény- és állatvilágát, a bátrabban megsimogathatják a „büki sast”, a legbátrabbak pedig úgy is repülhetnek át a csodaszép vidék felett, akár egy madár. Ha elég figyelmesek vagyunk, akkor az itt élő mókuscsaládokat is megfigyelhetjük. Érdemes tájékozódni az információs irodákban kihelyezett plakátokból, mert akik a túra valamennyi állomását felkeresik, azok Bükfürdő tiszteletbeli ÖKOKalandor címét is megkapják.

Sportpark kicsiknek és nagyoknak

Nem kell lemondani az edzésről a nyaralás alatt sem. A helyi Sportparkban egy tucat kültéri fitneszgépen tarthatjuk magunkat formában a szabadságunk alatt is. Ami pedig a gyerekeket illeti, ők sem fognak unatkozni, amíg mi az izmainkat erősítjük, a Sportparkban van ugyanis a város egyik legszebb játszótere: labirintus csúszdavár, rugós játékok, aktív mozgásfejlesztő hálójáték, homokozó, bölcsőhinta, mászófal és egyéb biztonságos, de kalandos elemekkel. A nyári hónapokban – júniustól augusztus végéig – szerdától szombatig – ingyenes sport és játékanimáció várja a fürdővárosban pihenőket és természetesen az itt élőket egyaránt.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top