nlc.hu
Utazás

Nyaralás Horvátországban - Tuti programokkal

Zöld a lámpa Horvátországba! – 5 varázslatos program, amit ki kell próbálnod!

Öt különleges hely és program Horvátországban, amelyek nemcsak megfelelnek az elvárásaidnak, hanem felül is múlják azt!

Jelenleg már védettségi igazolás és teszt nélkül is elmehetünk Magyarországról nyaralni Horvátországba. Sokan vártak arra, hogy újra kötöttségek nélkül utazhassanak, és ha csak 1-2 hétre is, de maguk mögött hagyják az elmúlt másfél évet, és valamelyik horvát tengerparti városban hűsöljenek.  Nem könnyű azonban eldönteni, hogy melyik szigetet vagy városkát válasszuk, és persze az sem mindegy, hogy családdal, barátokkal, egyedül, vagy kettecskén utazunk!

Fontos tudni!

Fontos tudni, hogy a védettségi igazolvány megléte továbbra is szükséges a magyarországi visszautazáshoz, a védettség magyar szabályok szerinti igazolásához. Vagyis a hazautazás során a magyar határnál már kérhetik tőlünk a dokumentumot.

 

Olyan úti célokat kerestünk, amelyek nemcsak megfelelnek az elvárásaidnak, hanem meg is haladják azokat! Bármilyen igényeid is lennének, biztosan megtalálod a számodra tökéletes helyet, a Földközi-tenger gyöngyszeménél, Horvátországban. Itt az ideje, hogy újjászülessünk, hogy magunk mögött hagyjuk nemcsak a maszkokat, de a gondokat is. Most a lazításé és a pihenésé a főszerep. Semmi stressz, csak nyugalom, és élvezd, ahogy hullámzik a tenger. Azonnal mondunk is öt okot, amiért érdemes Horvátországban tölteni a szabadságunkat! További információ és szállások Maistra oldalán!

Reggeli séták Rovinj varázslatos utcáin

Mindegy, hogy a város egyik luxusszállodájában – mint például a Grand Park Hotelben, vagy a Monte Mulliniben, esetleg az Amarin családi hotelben –, vagy valamelyik gyönyörű kempingben töltöd az éjszakáidat, a reggeli sétát vétek kihagyni Rovinj varázslatos utcáin.

Rovinj belvárosa

Szűk sikátorok Rovinjban (Fotó: Profimedia)

A nyüzsgő, élénk hangulatú belvárosban megismerheted a középkori Rovinj gazdag múltját és sokszínűségét.  A macskaköves, kanyargós, szűk utcákban és sikátorokban sétálva egyedi, semmihez nem fogható élményben lesz részed. A városban sétálva, már messziről jól látható a dombra épült Szent Eufémia templom. A 17. században épült, barokk stílusú templom harangtornyából pedig pazar kilátás nyílik Rovinjra. Ha a kikötő felé visz az utad, akkor ne hagyd ki a három kaput – Víz-kapu, Árkádok alatti kapu és a Fal alatti kapu. Az óváros bejáratát pedig az 1680-ból fennmaradt Balb-ív jelképezi. A reggeli séta után, egy kiadós reggeli, vagy illatos kávé esik a legjobban. Erre ajánljuk a belvárosi Hotel Adriatic különleges teraszát.

Rovinj, Horvátország

Rovinj (Fotó: Profimedia)

Vrsar, ahol a legkékebb a víz

Ha a nyaralást Vrsar környékére tervezed, akkor gyönyörű, páratlan strandban lesz részed. Vrsar messze földön ismert tiszta, kék vizéről és megnyugtató, hűs erdőiről. A béke és a szabadság csodálatos helyszíne ez, ugyanakkor a városban minden adott az aktív kikapcsolódáshoz is. Több kerékpárúton fedezhetted fel a környéket, ha bringabarát szállodát keresel, akkor érdemes megnézned a Hotel Pineta weboldalát, ahol különleges bringatárolóval várnak. Számos hotelben pedig szabadtéri  medencékben lehet hűsölni egy kiadós túra vagy kerékpározás után, de van lehetőség szervezett úszó tanfolyamra, búvárkodásra és teniszezésre is. Ilyen például a Belvedere Resot.

Vrsar, Horvátország

Vrsar meseszép tengerpartja (Fotó: Profimedia)

Olajban gazdag Isztria

A legtöbben autóval érkeznek Horvátországba, ha útjuk Isztria felé vezet (Az Isztriai-félszigeten található például Rovinj, Vrsar és Porec – a szerk.), akkor az ott készült bor-, és olívaolaj különlegességeket is érdemes megismerni. A környéken élő családokban generációról generációra öröklődik az olívaolaj készítés mestersége, ezek fényében pedig nem meglepő, hogy Isztriát hatszor választották a világ legjobb olajbogyó-termesztési régiójává. Az olívaolaj-készítők mellett pedig számos kisebb, díjazott borászatot is találhatsz.

Isztria Horvátország

Filmbeillő farm Isztriában (Fotó: Profimedia)

Erdőben, vagy vadregényes vizeken kalandozva

Ha aktív kikapcsolódásra vágysz, akkor is kiváló választás Horvátország. Egyénileg autóval, vagy szervezett hajókirándulással is elérhető a Lim-csatorna, ahol élményekben és kihívásokban gazdag kajaktúrán lehet részt venni. Ha úgy érzed, hogy ez még túl nagy falat lenne számodra, akkor hátizsákos túrán, gyalog is felfedezheted a környéket, a Kontija erdőt, ahol megannyi történelmi emlék fellelhető.

A Lim-csatorna Horvátországban

A Lim-csatorna Horvátországban (Fotó: Profimedia)

Dubrovnik, a legismertebb gyönygyszem

Horvátország legdélebbi részén található Dubrovnik városa, amit a világ szinte valamennyi országában ismernek, köszönhetően a Trónok harca sorozatnak, melynek számos jelenetét itt forgatták. Ám a varázslatos város sokkal több egy egyszerű forgatás helyszínnél!

A Dubrovnik óvárosában álló, hatalmas várfal egyedülálló látványosság, amely a világ egyik legjobb állapotban fennmaradt erődítményei közé tartozik.  A monumentális építmény többször  is megvédte az itt lakókat az elmúlt évszázadok alatt, így azok békében élhettek ékszeres dobozkához hasonlító városukban. A két kilométer hosszú várfalon sétálva megismerheted Dubrovnik aranykorát, gazdag múltját.

Dubrovnik

A mesés Dubrovnik (Fotó: Profimedia)

A város számos luxus apartmannal várja a turistákat, melyek alig néhány percre találhatóak a káprázatos Dubrovniki Riviérától. A világ egyik leghíresebb főutcáján, a Stradunon sétálva pedig megismerheted a hely legkülönlegesebb éttermeit és kávézót.

Nem számít tehát, hogy milyen vakációt tervezel, mert Horvátországban megtalálod azt, legyen szó aktív kikapcsolódásról, a tengerparti pihenésről vagy történelmi különlegességekről.  Garantáltan újjá fogsz születni az ide vakációd után!

Ismerd meg Horvátországot!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top