nlc.hu
Utazás

Család programok Szegeden

A legizgalmasabb családi programok Szegeden!

Sétahajókázás a Tisztán, rendhagyó tanóra a Vadasparkban, éjszakai csillagles.. .Szeged nyáron is izgalmas programokat tartogat a családosoknak is.

Szent-Györgyi Albert Agóra

A négyszintes intézmény igazi ínyencség a gyerekeknek. Van itt játszóház, interaktív fizikai kísérletbemutató, látványszínház és színfényvesztő szoba is. Ráadásul egy igazán különleges, ismeretterjesztő kiállítás is várja a családokat.  Az Agórában kiemelkedő attrakció a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által létrehozott és működtetett Informatika Történeti Kiállítás, amely a számítógépek hőskorának ereklyéit mutatja be (M3, URAL2, RAZDAN, a szegedi „Katica”). A több száz tonna számítástechnikai berendezés, ami nélkül nem lenne érintőképernyő, laptop, okostelefon, internet, garantáltan leköti a kicsiket, és a szülőket is.

Zoo Típusú Találkozások a Szegedi Vadasparkban

Nincs olyan gyerek, akit ne varázsolnának el az állatok. Ráadásul ez egy olyan közös program lehet a szülőkkel, amely még inkább összekovácsolja a családot. A Szegedi Vadaspark különleges programjának célja, hogy a látogatók egy újfajta élménnyel találkozzanak. A park dolgozói színes, rövidebb előadásokon keresztül mutatják be az itt élő állatokat, akiket közelről is megcsodálhatnak a vendégek. A programot az úgynevezett környezetgazdagítás módszerével hozták létre, mely keretén belül különböző trükkökkel aktivizálják az állatokat, hogy ne unatkozzanak, és a Vadasparkban is megőrizzék fizikai és mentális egészségüket. Mindezt pedig a látogatók is megismerhetik, ha részt vesznek a Zoo Típusú Találkozásokon. 

Szegedi Vadaspark

Borjúfókák a Szegedi Vadasparkban (Fotó:
MTI/Rosta Tibor)

A különleges esemény keddtől vasárnapig látogatható 9.30-tól 16.00-ig. Szélsőségesen rossz időjárás következtében a program elmaradhat!

Csillagvizsgáló – A végtelenbe és tovább!

A csillagos égboltot, nem csak a tudóspalánták szeretik kémlelni. A Szegedi Csillagvizsgáló július 2-án pénteken nyitja meg újra a kapuit a vendégek előtt. Nyáron távcsöves bemutatókkal és csillagászati témájú előadásokkal várják az érdeklődőket.

Ismerd meg a Tisza-völgyet!

A szatymazi Tisza-völgyi bemutatóházban is várják már a kicsiket és a nagyokat. Az állandó kiállításon megismerhetjük az Alsó-Tisza-vidék védett természeti értékeit. Ezután kerékpáros-, vagy gyalogostúrára indulhatunk, részt vehetünk  természetismereti kiránduláson, tanórán és múzeumi foglalkozásokon is. Természetesen nem kell magunkkal cipelni a saját bringákat, mert a biciklitúrákhoz terepi kerékpárokat biztosít a látogatóház. Ha a gyalogostúrát választjuk, akkor több tanösvényt is célba vehetünk, a közeli kilátókban pedig megleshetjük a Fehér-tó varázslatos élővilágát.

Filmtudor

Végre újra járhatunk moziba! De most egy olyan programot mutatunk, amely sokkal több egy 120 perces moziélménynél. A Belvárosi Mozi kiállításán megismerhetjük a mozgókép fejlődését a némafilmektől a 3D-s virtuális valóságig. Gyerekeknek és felnőtteknek is remek kikapcsolódást ígér ez az program, amely során korabeli plakátokat, legendás sztárok fotóit és muzeális vetítőgépeket csodálhatunk meg, hogy aztán eljussunk a digitális technológiáig.  A kiállítás közben megismerhetjük a mozitermek névadóinak – Zsigmond Vilmos, Balázs Béla és Csőke József – különleges életét is.  Természetesen ha ennyi mozi nem lenne elég, akkor számos film közül választhatunk, és válthatunk rájuk jegyet, vagy kipróbálhatjuk a VR szobát is.

Így készül a fűszerpaprika

Szinte nincs olyan magyar étel, amibe ne kerülne egy csipetnyi pirospaprika. Lássuk be, a paprikás krumplitól a pörköltön át a főzelékekig, mindenbe képesek vagyunk fűszerpaprikát rakni, és nem spórolunk vele (szerencsére). A röszkei Paprika Malomban kiváló őrleményeket gyártanak, a Múzeumban pedig bemutatják a szegedi és magyar paprika kultúra 200 éves történetét, megelevenítve mindazt a kemény munkát, amivel a szegediek létrehozták a magyar konyha alapvető fűszerét. Ha ellátogatunk a kiállításra, akkor nemcsak a gyártást ismerhetjük meg, hanem meg is kóstolhatjuk a fűszereket, majd be is vásárolhatunk belőlük.

Fűszerpaprika

Malomban és múzeumban is megismerhetjük a paprikát (fotó: Profimedia)

Hajóóóóra!

A gyerekek nagyon élvezik a sétahajózásokat, mert mindig leköti valami a figyelmüket, mi pedig néhány órára újra gyermeknek érezhetjük magunkat. Hajóval ugyanis viszonylag ritkán közlekedünk a hétköznapokon, éppen ezért az egész család élvezni fogja a szegedi sétahajókázást, amely során a város különleges képét, és a Maros torkolatát láthatjuk. A sétahajó járatok minden évben húsvéttól szeptember végéig indulnak. Gyerekek részére igénybe vehető kedvezményes jegy, maximum 3 gyermek és két felnőtt esetében pedig családi jegyet vásárolhatunk. Az aktuális menetrendről érdemes online tájékozódni!

Szeged, Tisza hajókázás

Általában a sétahajókázás 1 órás (fotó: Profimedia)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top