nlc.hu
Utazás

Családi nyaralás a Hotel Európa Fit****-ben

Keresed még a családnak a tökéletes nyaralóhelyet? Ezt a hotelt ne hagyd ki a számításból

Ha neked is méteres listád van arról, milyen legyen a szálloda, ahová a családi nyaralást tervezitek, ez a cikk neked szól.

Sok hotel hirdeti magát családbarátként, de tapasztalatból mondom, sokuknál hibádzik egy s más, hogy a valóságban is így legyen. Mindez persze attól is függ, milyen igényekkel indulunk neki a családi nyaralásnak, mégis, ha számít, hogy legyen élménymedence, finom ételek, kényelmes szoba, udvarias felszolgálás, és még gyerekprogramokban sem legyen hiány (plusz az ára is tűréshatáron belül maradjon), hoteltesztelésem eredménye téged is érdekelhet. A hévízi Hotel Európa Fit****-ben töltöttem el három napot, a látottak pedig oly meggyőzőek voltak, hogy saját nyaralásunkat is átfoglaltuk ide.

Hévíz nem öreges

Jó hosszú kívánságlistának kell megfelelnie egy szállodának, hogy egyetlen, éves nyaralásunk helyszínéül válasszuk. Az egyik rajta az, hogy a környezet legyen modern és fiatalos. Hévíz esetén volt némi előítélet bennem: szilárdan hittem, ez az a magyar üdülőváros, ahová a német és orosz nyugdíjasok tömegébe jobbára csak a magyar nyugdíjasok szerencsésebbik fele vegyül, hogy itt kúráltassa magát. Amivel persze semmi gond, de mi is úgy vagyunk vele, jobb a saját korosztályunk társaságában pihenni. Legnagyobb meglepetésemre ez teljesült, pedig előszezonban voltam náluk, a nyári szünet még kezdetét sem vette, amikortól igazán beindulnak a programok kint és bent is.

Hotel Európa Fit****
Megnézem
Összes kép (3)

Rá is térek a konkrétumokra, hogy lássátok, nem a levegőbe beszélek

Belföldi nyaralás esetén a szállás kiválasztása nálunk alapvetően a wellness és programlehetőségek alapján dől el: óriási félelmem, hogy pont a hónapokkal korábban kitűzött héten lesz rossz idő, és beszorulunk egy hotelbe, ahol semmit nem tudunk kezdeni magunkkal (volt már ilyen, borzasztó). Épp ezért alapkritérium, hogy mind a benti, mind a kinti medencerész legyen nagy, változatos és felszerelt. Legyenek gyerekmedencék és normál úszómedencék, kellő számú napággyal, árnyékkal. Meg kell hagyni, melós ennyi mindent a netes fotók alapján csekkolni.

A Hotel Európa Fit-ben egy hatalmas élménymedence van, pontosabban akkora mint két másik, két különböző vízmélységgel, mindenféle csobogó élményelemmel, aminek partján most készült el a mexikói hangulatú Acapulco Grill kert is. Ez maga a kültéri bár rész, ahol ehetünk-ihatunk, előbbihez mexikói finomságok, utóbbihoz limonádéktól a koktélokig széles kínálat áll rendelkezésünkre (és igen, van sültkrumpli és jégkrém is, nem hal éhen a gyerek sem.) Ami pedig bónusz, hogy van egy komplett játszótér is, mászókával, csúszdával, ha a folyamatos vízbe ugrálás nem szívná le a kicsik energiáját. Ha pedig valaki a pancsolás helyett az úszást választaná, egy másik, a belső élménymedencével összekötött medencében ezt is megteheti.

Megnézem
Összes kép (4)

 

Persze ha esik az eső, mindezzel nem sokra megyünk. Ilyenkor azonban a benti élményrészleg vár ránk (és amúgy is), gyógyvizes medencétől a pezsgőfürdőn át az élménymedencéig, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Szaunavilág is van (ez a családból az én heppem, imádom, ha elvonulhatok ide egy-egy órára). Szép tágas, falból potyogó jéggel, különböző hőfokú finn szaunákkal, infraszaunával, gőzfürdővel, sókamrával, herbáriummal, no és persze külön bejáratú natúr szaunával. Még felsorolni is sok, simán kitart egy hétig, míg kényelmesen mindet végigpróbálgatja az ember.

Hotel Európa Fit**** - benti élménymedencék

Hotel Európa Fit**** – gyógyvizes medence

Az időjárás-parám miatt fontos az is, hogy legyenek programlehetőségek a környéken. A Balaton közelsége ezt lendületesen pipálja ki, Keszthely bringával is kellemes közelségben van, tettünk is egyik délelőtt egy kirándulást oda. Ezt javaslom mindenkinek, aki kimozdulna, gyönyörű már az odavezető út is, a Balaton pedig maga A látványelem. Ha pedig némi kultúrprogramra vágyunk, ott a gyönyörű Festetics kastély, kisvasúttal, pálmaházzal és madárházzal, egy hatalmas, rohangálásra (pardon, kedélyes sétákra) termett parkkal, aminek szebbik szegletében bújik meg a Lady Hamilton kávézó. Naná, hogy kipróbáltuk ezt is, végtére is egy kastély parkjában ritkán sütizget az ember. 

Megnézem
Összes kép (5)

Autóval gyorsan átruccanhatunk a Festetics Imre Állatparkba vagy a Kis-Balaton Látogatóközpontba is, de a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum is még 30 perces távon belül van, és mindhárom olyan helyszín, amit nemcsak a gyerekek élveznek, de a szülők is jól szórakoznak.

Maga Hévíz is gyönyörű, jó pár éve, hogy ezt megelőzően jártam itt, de őszintén szólva nem emlékeztem, hogy ennyire szép (bár, mint felvilágosítottak, az elmúlt években rengeteg fejlesztés volt, amiknek mostani szépsége is köszönhető). A tó körüli erdőben feltétlen tegyetek egy sétát (vagy többet): a növények, a természet illata fantasztikus, a látvány igazi csoda, fél órát sétálsz és minden stressz kimegy belőled. Ha akarsz, nordic walking keretében is eljöhetsz ide, a hotel ilyet is szervez, erről még férjem is megállapította, ha rendesen végzed a mozdulatokat, egyáltalán nem nyugdíjas sport! Kevésbé aktív, de annál élvezetesebb program lehet részt venni egy borkóstolón, ilyenből szerveznek Hévízen többet is.

Megnézem
Összes kép (5)

Programok a hotelben

Őszintén szóval annak a családi nyaralásnak is megértem nagyszerűségét, mely nem terjed a hotel falain kívülre. Éven át rohanunk, stresszelünk, (apropó otthon vagyunk 0-24 és stresszelünk, ugyebár) jól tud esni, ha tényleg minden karnyújtásnyira van. A wellness-hez hozzátartoznak a masszázsok és más testkezelések is, ezeket a Vitalium Health & Beauty – gyógy-, egészség- és szépségközpontban érhetjük el. Ez az épületegyüttesen belül működik, és igény esetén egészen komoly kúrák, egészségjavító- és megőrző kezelések is igénybe vehetők itt. 

A nyaralás nálunk nem arról szól, hogy diplomatikusan lepasszoljuk a gyereket a játszóházi animátoroknak, de kétségtelenül jó dolog, ha van minden nap pár érdekes program számára (pláne ugyebár azokon az elméleti rossz idős napokon). Itt a hotelben egy komplett órarendet adnak a heti programokról, gyakorlatilag egész nap, mindig van valamilyen játék vagy torna, amin ingyenesen részt lehet venni. 

Tetszett, hogy bár a Game Roomban 11 nagyképernyős tévén lehet videójátékozni, a gyerekek csak szülői engedéllyel, előre egyeztetett időtartamot játszhatnak azzal a játékkal, amire a szülő is rábólintott. Mellette tucatnyi társasjáték, óriás jenga, a piciknek pedig külön játszószoba érhető el (esetében kiemelném, hogy a játékok és a berendezések épek és tiszták – sajnos, ez nem minden hotel esetén mondható el, de itt tényleg azok voltak).

Megnézem
Összes kép (7)

Idén nyárra úgy tervezték a programokat, hogy minden héten érkeznek ismert emberek is, akikkel közös főzést szerveznek a gyerekeknek, ajándék kis köténnyel, és a végén együtt elfogyasztható finomságokkal. Ez a program épp úgy ingyenes, mint a felnőtteknek szóló közös beszélgetések, meghívott hiteles szakértők vezetésével.

Emellett tai-chi, pilates, vízi torna, chi kung, smovey edzés, streching vagy épp jógaórákon vehetünk részt (és még több máson is, de hosszú lenne felsorolni, itt megtaláljátok a teljes listát), aki pedig arra vágyik, profin felszerelt fitneszterem is található a hotelben. Ó, és akkor még a gyerektornákat nem is említettem, abból is van többféle!

Kényelem és hotelszoba

Bár jó esetben nyaralós napjainkat nem a hotelszobában töltjük, mégis fontos, hogy igényes, kényelmes, és persze kellően tágas legyen. A Hotel Európa Fit-ben idén nyárra 75 apartszobát újítottak fel, ezek tágas, egy légterű, nagyon modern és nagyon szép szobák, elegendő szekrénnyel a holmik számára, két tévével, kanapéval, tágas fürdővel. Superior szobák esetén emelt szintű szolgáltatással Nespresso kávégépet, szobapapucsot is bekészítenek. Ilyenben volt lehetőségünk megszállni, méretüket tekintve két gyerekkel is kényelmesen el lehet férni bennük. 

Emellett szobáik okosszobák lettek, ez annyit tesz, hogy egy applikációt letöltve még a szobakártyát sem kell magunkkal vinni, helyette a mobilunkat érzékeli az ajtó. Mindez hamarosan a mélygarázs nyitására és a konditeremre is kiterjed.

Megnézem
Összes kép (3)

Végül térjünk rá a piszkos anyagiakra is. Egy négycsillagos hotel sosem a legolcsóbb szállástípus, a kényelemnek és programoknak ára van, de joggal várhatjuk is el a minőséget a pénzünkért. A hotel esetében kisgyerekes családoknak például pozitívum, hogy 7 éves korig (6,99) ingyenes a szállás félpanzióval, sok helyen már 3-4 éves kortól díjat számítanak fel, ami több tízezer forinttal is megdobhatja a nyaralás árát. Összehasonlító táblázattal nem készültem, de érdemes utánanéznetek a csomagajánlatoknak, a mi esetünkben például bő 30 ezer forinttal kerül kevesebbe az egy hetes nyaralás ahhoz képest, amit korábban foglaltunk. És lássuk be, ez is fontos szempont.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top