nlc.hu
Utazás

Időjárás: kánikula lesz

A jövő hét közepén izzani fog a levegő, olyan meleg lesz

A negyven fok közelébe ér a csúcshőmérséklet szerdán és csütörtökön.

Vasárnap nagyrészt napos időnk lesz gomolyfelhőkkel, amelyekből általában nem kell csapadékra számítanunk. Az északkeleti, keleti megyékben, valamint napközben a nyugati, délnyugati tájakon azonban több lesz a felhő, de csak néhol lehet futó zápor, gyenge eső. Az északnyugati szél már csak a Komárom-Szeged sávban élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 18 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a kiderul.hu.

Hétfőn napközben egy vékonyodó, egyre szakadozottabb felhősáv vonulhat kelet felé. Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Délelőtt elszórtan, délután már csak elvétve valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős, zivatar térségében átmenetileg viharos lökések is kísérhetik. Délutánra 26 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

kutya kánikula

Nagyon meleg lesz

Kedden napos időre számíthatunk általában kevés gomolyfelhővel. Északkeleten, keleten egy-egy zápor előfordulhat. Az északnyugati, majd déli szelet néhol élénk lökések kísérik. Hajnalban 13, 19, délután 28, 33 fokot mérhetnek

Szerdán napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 15 és 21, a délutáni órákban 31 és 37 fok között alakul

Csütörtökön gyengén felhős, napos idő várható, majd a nap második felében az ország északnyugati felén már erősebb lehet a gomolyfelhő-képződés és szórványosan már előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős, zivatarban viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23, a csúcsérték 32 és 38 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top