nlc.hu
Utazás

Batman szülővárosát, Gotham City hangulatát idézi a londoni fine dining étterem

Batman világát idéző étterem nyílik Londonban

Pontosabban afféle gasztro-központ, ahol mindenki megtalálja az ínyére valót.

Különleges, többtermes gasztro-élményközpont nyílik  londoni Soho-ban, amelyet a Batman-sztoriknak otthont adó Gotham City sötét világa inspirált – írja a Metro brit napilap. 

A több mint 1600 négyzetméteres komplexumban több étterem és bár is helyet kap, amelyek Batman világának egy-egy szereplőjére fókuszálnak. 

Az Iceberg Lounge nevű bár például a Pingvin nevű főgonosz stílusában várja az italokra és élő zenére vágyókat, míg a mestertolvaj Macskanő által ihletett Rogue’s Gallery-ben világhírű lopott műalkotások reprodukcióiban lehet gyönyörködni vacsora közben.

Különleges Batman-étterem nyílik Londonban

Pingvin Iceberg Lounge bárjába is beülhetnek a Batman-rajongók (Fotó: Park Row/Facebook)

Az Old Gotham City nevű koktélbár az amerikai szesztilalom idejének illegális kocsmáit, a speakeasy-ket idézi, a Pennyworth’s nevű bár pedig Batman, pontosabban Bruce Wayne hűséges komornyikjának, Alfrednak állít emléket. 

Az egész komplexum Park Row névre hallgat majd: a képregényrajongók jól tudják, hogy ebben a sikátorban gyilkolták meg a későbbi milliárdos Wayne szüleit, itt született meg tehát Batman

A vendégeket óriási képernyőkkel és 360 fokos projection mapping vetítésekkel repítik majd el egy képzeletbeli világba, de nem lesz panasz a menüre sem. A brit lap legalábbis egy 11 fogásos kóstolómenüről számolt be, amely szintén a legendás képregény figurái előtt tiszteleg. A fejenként 195 fontba, azaz bő 80 ezer forintba kerülő menüben szerepel például egy légyölő galócát mintázó parfé, amely talán Poison Ivy-t jelképezi, a további fogásokban pedig kagyló, osztriga, kaviár, Angus-bélszín, szarvasgomba, sőt, még ehető ékszerek is helyet kapnak majd.

A Park Row nyitását eredetileg idén nyárra tervezték, mivel azonban a legújabb Batman-film premierjével hangolnák össze a nyitást, ezért az első vendégeket csak 2022-ben fogadják majd, de az asztalfoglalásokat már most megnyitották. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top