nlc.hu
Utazás

Kővel dobták be a 8E ablakát

Megsérült egy csecsemő a kockakővel megdobott 8E buszon

A rendőrök elfogták az elkövetőt.
Megsérült egy csecsemő a kockakővel megdobott 8E buszon

Kockakő törte be a Budapest VIII. kerületében, a Rákóczi úton a Keleti Pályaudvar felé haladó 8E busz ablakát 2021. július 3-án 21 óra 30 perc körül.

Bár az utastérbe repülő kő nem talált el senkit, az üvegszilánkok felsértették egy édesanyjával utazó négy hónapos csecsemő fejét. A vérző babát a kerületi rendőrök járőrautóval vitték kórházba, ahol könnyű sérülésekkel látták el.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya indított büntetőeljárást. A rendőrök három nappal később, július 6-án fogták el a feltételezett elkövetőt.

Az eljárás adatai szerint a VIII. kerületben élő férfi az elmúlt hónapokban további hat alkalommal dobta meg kővel a környéken közlekedő buszokat. Az csak a vakszerencsének köszönhető, hogy azokban az esetekben senki sem sérült meg. A közlekedési nyomozók a 38 éves L. Norbertet hétrendbeli közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

(via)

(Kiemelt kép: Police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top