nlc.hu
Utazás

Csúnyát balhézott egy belga nagykövet felesége

Belgium másodszor hívta vissza nagykövetét a felesége vállalhatatlan balhéi miatt

Négy hónap alatt a belgák dél-koreai nagykövetének felesége már másodszor keveredett heves szóváltásba és verekedésbe.

Peter Lescouhier belga nagykövet Szöulban állomásozott, és a munkájára nem volt panasz, de a feleségére annál inkább. A nagykövetet Belgium május végén hívta vissza, miután videofelvétel látott napvilágot arról, hogy a felesége, Xiang Xueqiu egy szöuli boltban megütött egy nőt, és ez országos botrányt okozott Dél-Koreában – írja a CNN.

Xiang Xueqiu balhéja a boltban

Xiang Xueqiu balhéja a boltban

Belgium megvárta, még lecsillapodnak a kedélyek, és később visszaküldték Lescouhier-t, csakhogy a felesége viselkedése újabb fordulatot tartogatott. Az asszony hétfő délelőtt egy városi takarítóval balhézott össze, és a balhéban ezúttal is sor került fizikai atrocitásra. Az önkormányzat beszámolója szerint az utcaseprőjük seprűje valahogy hozzáért Xiang Xueqiu-höz, és emiatt kezdődött az eldurvuló szóváltás. A nagykövet felesége először csak üvöltött, majd két pofont is adott a takarítónak, aki ezután visszatámadt, és a földre lökte az asszonyt. A rendőrséget a takarító hívta ki, és mindketten elismerték, hogy lökdösték a másikat, viszont egyikük sem szeretett volna vádat emelni. Miután az asszony az esés után hátfájdalmakra panaszkodott, elkísérték egy közeli kórházba egy vizsgálatra. Belgium gyorsan reagált az esetre, és máris jelezték, hogy azonnali hatállyal visszahívják problémás nagykövetüket, és a koreai hatóságokkal együttműködve kivizsgálják a kellemetlen esetet, amibe Xiang Xueqiu keveredett. Az áprilisi eset után egyébként Peter Lescouhier nagykövet még bocsánatot kért, azt jelezve, hogy a feleségének talán valóban volt oka idegesnek lenni, de a fizikai inzultus a részéről biztosan elfogadhatatlan volt.

Balhés nagyköveteket mi is adtunk már a világnak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top