nlc.hu
Utazás

Liftes feliratok miatt kellett bocsánatot kérni egy tokiói hotelnek

Külön lifteket jelölt ki egy tokiói hotel a japánoknak és a külföldieknek

A feliratok eltűntek, volt bocsánatkérés is, de az intézkedés valószínűleg érvényben marad.

Óriási felháborodást váltott ki, hogy egy tokiói hotel külön lifteket jelölt ki a belföldről és a külföldről érkező vendégek számára, és a szálloda azóta el is távolította a „csak japánoknak” és a „csak külföldieknek” feliratú táblákat.

A koronavírus-járvány miatta japán fővárosban hétfőtől rendkívüli állapot lépett érvénybe, a hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy az olimpia miatt tovább emelkedik majd a fertőzöttek száma. Az Akasaka Excel Hotel Tokyu egyik vezetője azt mondta, hogy ők is csak az olimpiai szervezőbizottság útmutatásait próbálták követni, amikor ezzel a módszerrel próbálták elkülöníteni az olimpia miatt érkezett vendégeket a japán utazóktól, és nem akartak diszkriminálni a feliratokkal.

Ugyan bocsánatot kértek, és a kifogásolt táblákat is leszedték, de ez nem jelenti azt, hogy a vendégeknek ne kellene majd külön liftet használniuk, vagyis erre lehet következtetni abból, hogy a neve elhallgatását kérő illető nyilatkozata szerint arról tárgyalnak a vezetőséggel, hogy milyen kifejezéseket lehetne használni az eredeti feliratok helyett.

(via 444.hu/Reuters)

Akasaka Excel Hotel Tokyu

Fotó: Wikimedia Commons/Rs1421

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top