nlc.hu
Utazás

Pénzbeli juttatással ösztönzik, hogy dél-olaszországi falvakba költözzenek a fiatalok

Tízmillió forintot is kaphat az olasz kormánytól, aki hajlandó odaköltözni

A gáláns felajánláshoz azért tartozik néhány feltétel is.

Különleges ösztönző programokkal próbálja az olasz Calabria tartomány vezetése a környékre csábítani a fiatalokat – írja a Ladbible.com. Az oldal információi szerint ugyanis akár 28 000 eurót, azaz több mint tízmillió forintot is kaphat, aki hajlandó az „olasz csizma” orránál elterülő tartomány egyik kis falvába költözni.

Mielőtt azonban az egész család nekiállna csomagolni, nem árt tudni, hogy a program néhány komoly feltételt is támaszt. A jelentkezők ugyanis nem lehetnek 40 évnél idősebbek, emellett olyan területen kell dolgozniuk, amire szükség van a régióban. Ez alól felmentést kap, aki új céget, vállalkozást tervez indítani Calabriában.

A festői környék kis falvai az utóbbi időben elnéptelenedtek, több helyen alig pár százra rúg a lakosok száma. A településekről főleg a fiatalabb generációk képviselői költöztek el, a közeli nagyvárosokba, ahol több a lehetőség.

Milliókat kaphat, aki hajlandó Dél-Olaszországba költözni

A calabriai Morano Calabro-t Olaszország egyik legszebb településeként tartják számon (Fotó: Getty Images)

Gianluca Gallo, a régió képviselője elárulta, hogy a pénzbeli támogatást havonta utalnák a jogosultaknak, alkalmanként 800-1000 euró körüli összegeg formájában, 2-3 éven át. Egy összegben csak azok vehetik fel a pénzt, akik új céget alapítanak a környéken.

„Egyelőre még a technikai részleteken dolgozunk, hogy megállapítsuk a pontos havi összegeket, illetve, hogy eldöntsük, csatlakozhatnak-e a programhoz a kicsivel nagyobb, 3000 lakosú falvak is” – nyilatkozta a politikus a CNN amerikai hírcsatornának. „Egyelőre óriási az érdeklődés a települések részéről, ha pedig a reményeink szerint működik a program, a következő években több hasonló kezdeményezés is indulhat majd. Szeretnénk embereket csábítani a régióba, hogy élvezzék a környéket, és szeretnénk felpörgetni a most nem használt létesítményeket, például szélessávú internet bevezetésével.”

„A korábbi, hasonló programok, amelyek során egy euróért értékesítettek házakat más olasz falvakban, nem biztos, hogy jó módszer Dél-Olaszország korszerűsítéséhez” – tette hozzá Gallo, utalva arra, hogy a közeli Campaniában 90 ingatlant hirdettek meg, amelyekhez egy-egy euróért juthat hozzá, aki vállalja a letepeledést.

A különleges programmal részleteiről Calabria hivatalos weboldalán lehet tájékozódni.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top