nlc.hu
Utazás

Fülledt, de viharos hétvégénk lesz

Égszakadások tarkítják a hétvégét, de ettől még meleg lesz

A sok heves esőzésnek köszönhetően a brutális kánikulákat egy időre elfelejthetjük, de ettől még meleg lesz az idő a hétvégén.

Fülledt meleg, záporos, zivataros időjárás jellemzi majd Magyarország időjárását hétfőig, a legtöbb csapadékra péntek éjjel kell számítani. Pénteken a nappal is esős lehet, bár főként keleten és délkeleten kell zivatarokra számítani, máshol csendesebb időre, és 27-33 fokos meleggel érdemes számolni – írja az Időkép.

Sok csapadékra számíthatunk (fotó: Pixabay)

Sok csapadékra számíthatunk (Fotó: Pixabay)

A péntek esti viharok közben szupercellák is kialakulhatnak, ilyenkor intenzív villámtevékenységre és heves zivatarokra, erős szélre és egyes helyeken jégesőre kell számítani, helyenként akár 30-50 mm csapadék is lehullhat rövid idő alatt. Szombaton és vasárnap is benne vannak a pakliban az esőzések, többnyire nyári záporok, zivatarok formájában, főképp keleten és északkeleten. Nyugatra viharos széllökések is lehetségesek, máshol inkább csak a zivatarok idején találkozhatunk ilyesmivel. Szombaton 24 és 34, vasárnap pedig 27 és 35 fok között alakul a csúcshőmérséklet az országban. Dunántúlon lesz hűvösebb, északkeleten pedig a legmelegebb. Hétfőn egy hidegfront hatására feltámad az északi szél, viharos széllökések, záporok és zivatarok jönnek, melyeknek köszönhetően hűvösebb levegő érkezik az országba.

Könnyed hírek a nagyvilágból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top