nlc.hu
Utazás

Botrányt okozott egy pelenka a repülőn

Kidobott egy pelenkát a kukába a repülőn, a légiutas-kísérő örök kitiltással fenyegette

A 34 éves nő Montanából Houstonba múlt pénteken a férjével és a kétéves gyermekükkel. Útközben a babán pelenkát cserélt és bedobta azt a gép hátulján lévő kukába. Itt kezdődött a baj.

A Seattle-ben élő, 34 éves Faraz Naz Khan számos alkalommal szokott repülni, és ilyenkor sok esetben vele tart a kislánya is, aki most kétéves. A hosszabb utak során rendszeresen szükség van pelenkacserére a repülőgépen, amit a nő a gép hátuljában, az erre kijelölt helyen szokott elvégezni, majd a pelenkát ki szokta dobni a pelenkázóhely melletti kukába. Sokszor csinált már ilyet, ezért is lepődött meg múlt pénteken a reakción, ami a Mesa Airlines Montana – Houston járatán fogadta, amikor egy légiutas-kísérő kiakadt azon, amikor kidobta a pelust – írja a LadBible.

A Mesa Airlines egyik gépe (fotó: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Mesa Airlines egyik gépe (Fotó: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Csak úgy kidobta a pelenkát ott hátul? Az veszélyes biológiai hulladék

– szegezte neki felháborodva a légiutas-kísérő. Khan elmondta, hogy ő próbálta a helyzetet megmagyarázni, de a stewardess kiabálni kezdett vele, és arra szólította fel, hogy menjen, és vegye ki a használt pelenkát a kukából, amit ő rendkívül megalázónak érzett. A gépről leszállva azonnal a légitársasághoz fordult, hogy panaszt tegyen, ugyanakkor nem sokkal később a telefonja is megcsörrent, és egy ismeretlen telefonszámról az említett légiutas-kísérő jelentkezett be (bár nem mutatkozott be, Faraz felismerte a hangját), aki azt mondta neki, hogy a biológiai hulladék elhelyezése miatt a légitársaságnál tiltólistára helyezteti őt. Khan ezt nem igazán értette, mert nem hagyta a pelenkát a kukában, hanem a felszólításra kiszedte azt onnan, és üres fenyegetőzésnek látja a dolgot, mert pár nappal később hazafelé ugyanazzal a légitársasággal repült, és nyoma sem volt a tiltólistának. Ennek ellenére felháborítónak tartja, ami a gépen történt, és azt, hogy egy pelenka kukába dobása miatt ilyesmi előfordulhat. Mesa az esetről beszámolt az NBC tévétársaságnak, akiknek a Mesa Airlines a megkeresésükre azt a választ adta, hogy 

A leírt bánásmód nem felel meg azoknak a magas viselkedési elvárásoknak, amiket a Mesa Airlines a légiutas-kísérői felé támaszt

Megígérték, hogy kivizsgálják az esetet. A probléma azért is érdekes, mert nemrég még arról is volt szó, hogy a légiutas-kísérők pelenkát hordjanak a repülőn.

Botrányos esetek a levegőben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top