nlc.hu
Utazás

Fertőzöttek száma Horvátországban

Nőtt az új fertőzöttek száma Horvátországban, rosszabb a helyzet, mint tavaly

A nyaralási szezon elején megnőtt az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Horvátországban.
Horvátország, Pula

Tizennyolc százalékkal nőtt Horvátországban az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az előző héthez képest. Tavaly ugyanebben az időszakban átlagban 66 új esetet regisztráltak naponta, ez a szám most 104 – mondta Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet (HZZJ) igazgatója a válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján.

A turisztikai szezon elején vagyunk, és rosszabb a helyzet, mint tavaly, ez figyelmeztetés, hogy be kell tartani a járványügyi intézkedéseket

– hangsúlyozta Capak.

Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője szerint a fertőzés terjedését az ellenőrizetlen tömeges összejövetelek okozzák. Mint mondta, be kell tiltani azokat a rendezvényeket, amelyeket nem lehet ellenőrizni, amelyek látogatóiról nem lehet megállapítani, rendelkeznek-e védettségi igazolással. A tárcavezető továbbá bejelentette: fokozottabban fogják ellenőrizni a járványügyi korlátozások betartását.

Csütörtöktől az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) kockázatosabb besorolás alá helyezte az egész horvát tengermelléket, amely már csak egy lépésre áll attól, hogy a piros jelzésű, súlyosan fertőzött régiók listájára kerüljön.

(MTI)

(Kiemelt kép: Pexels/Alen Rojnic)

Horvátországi utazási információk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top