nlc.hu
Utazás

Csodálatos opah halat találtak az oregoni tengerparton

Csodálatos trópusi halat találtak az oregoni tengerparton

Ez látványos hal ritkán fordul elő a környéken, inkább a trópusi vizeket szereti.
opah hal

Az oregoni Seaside városában található Seaside Aquarium a Facebook-oldalán osztott meg képeket a rendkívüli halról. A képeken nem más, mint az élénk színű opah látható, amint a part homokjában fekszik. Sajnos már holtan.

Az akvárium azt írta posztjában: „Egy nagy, az oregoni partvidéken ritka halat találtak ma reggel a Sunset Beachen. A 3,5 láb hosszú, 100 kilós opah-t reggel 8:00-kor jelentették a Seaside Aquariumnak” – írták, hozzátéve, hogy miután látták a szokatlan halról készült fényképeket, gyorsan reagáltak és megszerezték a halat. A posztból kiderült az is, hogy majd oktatási célra fogják használni a haltetemet, és iskolai csoportok fognak versenyezni azért, hogy felboncolhassák.

Az opahok trópusi halak, és ritkán fordulnak elő északon, de az akvárium munkatársai azt nyilatkozták, hogy már máskor is felbukkant ez a típusú hal: 2009-ben 97 kilós opah halat fogtak a környéken.

Fox News

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top