nlc.hu
Utazás

Önkiszolgáló csomagfeladás a Wizz Airnél

Gyorsabb lesz a csomagfeladás a Wizz Airnél

Önkiszolgáló poggyászfeladási rendszer segíti a Wizz Air utasait

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága felhívja a figyelmet, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér által fejlesztett és 2019 augusztusában bevezetett önkiszolgáló poggyászfeladási rendszernek köszönhetően a WIZZ utasok gyorsan, önállóan és érintkezésmentesen végezhetik el a poggyászfeladást.

Újít a Wizz Air

Fotó: Unsplash

A repülőtér 2A és 2B terminálján egyaránt megtalálható önkiszolgáló megoldása kiváló opció arra, hogy az utasfelvételi sorokat kikerülve, akár percek alatt feladhassuk a csomagjainkat. A rendszer használata egyszerű, de a zökkenőmentes használatát repülőtéri személyzet is segíti. Ezzel a Wizz Air utasai azokra a járatokra, ahová a kedvezőbb beutazási feltételek miatt a légitársaság érvényes beszállókártyát adott számukra az online utasfelvételt követően, saját maguk, gyorsabban és egyszerűbben, akár már 3 órával járatuk indulása előtt feladhatják poggyászaikat, ezzel kényelmesebbé és gördülékenyebbé téve az utazás egy újabb szakaszát.

A Budapest Airport 2A és 2B termináljának induló csarnokaiban jelenleg 30 poggyászcímke-nyomtató kioszk és 18 poggyászfeladó állomás található, melyeket kizárólag az említett, érvényes beszállókártyával vehetnek igénybe. Ehhez az online utasfelvétel esetén kapott átmeneti, úgynevezett „érvénytelen beszállókártya” nem megfelelő. Az online platform minden esetben jelzi, az utas melyiket kapta meg az előzetes check-in során.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni utazásunk megtervezése előtt: a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül.

Július 1-től az Európai Unió is bevezette a hivatalos, digitális COVID-igazolványát, amely lehetővé teszi, hogy az adott célország által elfogadott védőoltással, a negatív PCR-teszteredménnyel rendelkezők vagy a COVID-19 fertőzésből felgyógyultak karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhassanak az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között. A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

A Wizz Airnek az utasai és a személyzete egészsége továbbra is a legfontosabb, ezért – bár már több ország is enyhített a maszkviselési szabályokon – a légitársaság továbbra is előírja az orrt és szájat eltakaró maszk viselését a repülőút teljes egésze alatt. A járatokra jegyek a wizzair.com oldalon és a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül foglalhatók. A WIZZ Flex szolgáltatás pedig továbbra is a nyári utazások elengedhetetlen biztosítéka lehet. A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Így nemcsak a nyári utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat.

(Sajtóközlemény)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top