nlc.hu
Utazás

Gigadugó lesz szombaton, kerüld el a belvárost!

Gigadugó lesz szombaton, kerüld el a belvárost!

Jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani szombat délután a belvárosban a Budapest Pride felvonulás idején.
Budapest Pride

A BKK közleményében azt írja,  hogy 13.00 és 17.30 között a Deák Ferenc tér – Kiskörút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Tabán útvonalon különféle korlátozásokra kell készülni.

A BKK a lezárások miatt a belvárosban közlekedőknek a kötöttpályás közösségi közlekedést, elsősorban az 1-es, 2-es és 4-es metró, valamit a megszokottnál sűrűbben közlekedő 4-es és 6-os villamos igénybevételét javasolja.

A részletekről közölték: a rendezvény idejére az érintett útszakaszokat szakaszosan lezárják a forgalom elől, ezért 13.00-tól várhatóan 16.00-ig nem lehet behajtani a Bajcsy-Zsilinszky útra az Andrássy út és József Attila utca kereszteződésétől, majd tovább a Károly körútra, az Astoriáig. 15.00 és 16.00 között – az indulás függvényében – előreláthatólag 30 percre lezárják a Károly körút, a Kossuth Lajos utca, a Rákóczi út és a Múzeum körút csomópontját az Astoriánál. 15.00 órától várhatóan 16.30-ig a Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd szakaszra nem lehet behajtani. 16.00-tól előreláthatólag 17.30-ig lezárják a Szent Gellért rakpartot, a Döbrentei teret és a Krisztina körút egy szakaszát.

A BKK tájékoztatása szerint 13.00 és várhatóan 16.30 között a Deák Ferenc tér – Károly körút – Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd lezárásának idején a 3-as metrópótló busz két szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és az Erzsébet tér, illetve Kőbánya-Kispest és Szabó Ervin tér (Kálvin tér) között jár. A 9-es busz két szakaszon, Óbuda Bogdáni út és az Erzsébet tér, illetve Kőbánya alsó vasútállomás és a Szabó Ervin tér (Kálvin tér) között közlekedik. A 3-as metrópótló és a 9-es busz két szakasza között a nagykörúti 4-es és 6-os villamosokkal lehet utazni. A 72M és a 73M trolibuszok rövidített útvonalon, Zugló vasútállomás, illetve a Keleti pályaudvar és az Erzsébet tér között járnak.

(MTI)

Fotó: MTI

Még több hír a Pride kapcsán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top