nlc.hu
Utazás

Felborult a busz az M7-esen, többen életüket vesztették

Legalább nyolcan haltak meg egy buszbalesetben az M7-es autópályán

Az oldalára borult egy zsúfolt autóbusz vasárnap reggel 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében Szabadbattyán térségében.

A magyar bejegyzésű jármű több mint ötven utasa közül az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember életét vesztette, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek, írja a katasztrófavédelem.

A Police.hu azt írja, hogy a helyszíni szemlét és a műszaki mentést a rendőrök megkezdték, a helyszínen teljes útlezárás van érvényben, a forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál terelik le az autópályáról, visszatérési lehetőségük a járművezetőknek a következő felhajtónál lehetséges, a 63-as számú főútról.

FRISSÍTÉS:

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését – mondta. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

Megnézem
Összes kép (4)

Legalább nyolcan haltak meg egy buszbalesetben az M7-es autópályán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top