Utazás
Szponzorált tartalom

Ne mondj le az utazásról – így érdemes megszervezni a vakációt pandémia idején

Van oltásom, de nem tudom, elfogadják-e külföldön. Nincs oltásom, vajon így is utazhatok? Kérnek-e majd tőlem tesztet a határátlépéshez? És ha igen, mikor és mennyit és milyet? Ha hazajövök, kell-e majd mennem karanténba? Egyáltalán… beülhetek-e majd egy jó étterembe, sétálhatok-e az utcán, mehetek-e koncertre, múzeumba vagy strandra, vagy maszkban kell egész nap a külföldi szállásomon vesztegelnem? Ki az, akitől mindezt megtudhatom? Annyi már az ilyen, nehezen megválaszolható kérdés most, pandémia idején egy külföldi utazás szervezése körül, hogy még a rutinosabb utazónak is komoly erőfeszítésbe telik, hogy mindre kielégítő és megbízható választ kapjanak.

Szeretünk utazni, és talán még jobban akarunk, mint korábban, hiszen több mint másfél éve korlátok és szabályok árnyékában élünk, amiből jó lenne végre kitörni, és új élményeket szerezni. De minden jel szerint ez még egy ideig nem lesz egyszerű, hiszen a vírus várhatóan újra erőre kap ősszel, és az eddiginél is bonyolultabbá teszi majd a határátlépést. Mit tegyünk hát, hogyan tervezzük az utazásainkat? Egyáltalán érdemes tervezni?

Nem kell lemondanunk a külföldi vakációkról a járvány alatt, de érdemes a megszervezését profikra bízni (fotó: profimedia.hu)

Nem kell lemondanunk a külföldi vakációkról a járvány alatt, de érdemes a megszervezését profikra bízni (Fotó: Profimedia.hu)

Bízzuk a szervezést utazási irodára!

A szakértők szerint nem kell lemondanunk a külföldi vakációkról, csak éppen érdemes annak megszervezését olyanokra bízni, akiknek naprakész információi és alapos helyismerete van az adott országban. Egyszóval legjobb, ha most akkor is utazási irodán keresztül megyünk külföldre, ha eddig szívesebben tettük ezt önállóan, saját szervezésben.

Ennek számtalan előnye van, és rengeteg kellemetlenségtől megkímél minket. Egyrészt az utazási irodák már nagy gyakorlatra tettek szert abban, hogy a legaktuálisabb, legmegbízhatóbb információkat gyorsan beszerezzék az egyes országokban életben lévő szabályokról – legyen szó akár a szükséges oltási igazolásokról vagy a karanténszabályokról – másrészt abban az esetben is gyorsan tudnak reagálni, ha az utazás alatt történnek változások a szabályokban. Például, ha programot kell változtatni, mert egyik napról a másikra bezárnak a múzeumok, vagy bizonyos úti célok elérhetetlenné válnak, egy tapasztalt utazásszervező iroda, amely jól ismeri a helyszínt, biztosan tud ajánlani olyan elfoglaltságot, ami kellemes élményt szerez az elmaradt program helyett.

Melyik irodát válasszam?

Mindehhez persze olyan irodával kell szerveztetni, aki valóban tapasztalt és képes megoldani a váratlan helyzeteket is. Ha biztosra szeretnél menni, a legjobb, hogy ha olyan utazási irodát keresel meg, amely tagja egy szakmai szervezetnek, és rendelkezik a megfelelő engedélyekkel és biztos pénzügyi háttérrel. Ha a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagirodáit választod, az mindenképpen jó ajánlólevélnek számít.

A MUISZ ugyanis szigorú feltétételekhez köti a tagságot, és ez garancia arra, hogy a csak olyan utazási irodák kerüljenek a szakmai közösségébe, akik megbízhatóak, és mindig az utasok érdekeit és biztonságát tartják szem előtt. Biztos lehetsz abban, hogy ezeknek az irodáknak nagy a tapasztalata, aktív és komoly kapcsolatrendszere van a célországban, és olyan helyi idegenvezetőkkel dolgoznak, akiknek a felkészültsége és naprakész információi a legkínosabb helyzetből is megmentik az utazót. Egyszóval a szervezés gondjai az ő vállukat nyomja – és ezzel meg is tudnak birkózni – te pedig gondtalanul élvezheted a pihenést.

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top