nlc.hu
Utazás

Kutyakeresésből határátlépés

Elszalad kutyájuk után rohantak, egy másik országban találták magukat

Áttévedt Magyarországra, majd el is tévedt a kutyájukat kereső szlovák pár. Borsodi rendőrök siettek a segítségükre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. augusztus 21-én a déli órákban telefonált egy férfi. A bejelentő anyanyelvünket törve elmondta magáról, hogy szlovák állampolgár és hozzátartozójával, valamint kutyájukkal a reggeli órákban gombászni indultak. A kutya azonban elszaladt egy őz után. Ők a kutya után sietve letértek az ismert útvonalról és órák óta bolyonganak az erdőben, feltehetően már Magyarország területén vannak.

szlovák pár

Kimerülve került elő a szlovák pár – Forrás: police.hu

Mint a police.hu beszámolójából kiderül, a rendőrök azonnal megszervezték az eltévedt személyek keresését. Az Edelényi és az Encsi Rendőrkapitányság állománya, – a társhatóságokkal történt folyamatos kapcsolattartás mellett – összehangolt kutatást hajtott végre, melynek eredményeként az esti órákban sértetlenül találták meg a kimerült párost.

szlovák pár

A galibát okozó négylábú is meglett – Forrás: police.hu

A rendőrök vízzel látták el a reggel óta az erőben kóborló embereket, akik leparkolt autójuktól légvonalban mintegy 15 kilométert tettek meg, majd őket sértetlenül átadtak a szlovák hatóságok munkatársainak.

Még több kutyasztori az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top