nlc.hu
Utazás

Tragédia a nyíregyházi úszótáborban

6 percig fuldokolt Vince a mobilozó úszómester miatt, 5 éve éberkómában van a kisfiú

Öt éve pokol a család élete, több millióba kerülne havonta a kisfiú ápolása.
medence

Tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetés kapott egy úszómester, mert 2016-ban az általa felügyelt medencében az akkor 7 éves Szajnik Vincét baleset érte és maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az édesapa, Szajnik János szerint az éber kómában fekvő gyermeke állapotáért mások is felelősek – írja a Blikk.

Vince úszótáborban volt, amelyet a nyíregyházi élményfürdőben tartottak. Lecsúszott egy csúszdán, felállt a vízben, majd előre dőlt, az oldalára fordulva a víz alatt két kézzel a torkához kapott, végül arccal lefelé a vízen sodródott több mint 6 percen keresztül. A fürdőző gyerekek mentették ki. Az úszómester azt gondolta, hogy a fiú búvárkodik, közben Vince az oxigénhiány miatt agykárosodást szenvedett. Az eljárás során megállapították, hogy az úszómester mobilozott.

Több évet töltöttünk a baleset után a kórházban és a rehabilitáción. (…) Vince alapszintű ápolása és kezelése havonta több milliós összeget tenne ki, de én és az édesanyja ezt jelenleg nem tudjuk biztosítani” – nyilatkozta elkeseredetten az apa.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top