nlc.hu
Utazás

Vádat emeltek a kaposvári ámokfutó ellen

Kiborult üdítő miatt ütötte az előtte haladó autó sofőrjét egy kaposvári férfi

Az ámokfutó férfival szemben többek között felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség.

Közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat azzal a 42 éves kaposvári férfival szemben, aki ámokfutásba kezdett amiatt, mert az előtte haladó autós fékezése miatt utasának kiborult az üdítője, írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A  vádlott két utast – köztük egy kiskorú gyermeket – szállítva közlekedett a sértett gépkocsija mögött Kaposvár egyik négysávos útján, amikor a sértett észlelve, hogy a megengedett legnagyobb sebességet túllépte, fokozatosan lassítani kezdte az autóját. Az autójával mögötte haladó férfinak emiatt szintén fékeznie kellett, amitől az utasánál levő ital kiborult. A sofőr ezt követően a záróvonalon áthaladva, káromkodva a sértett mellé hajtott és megállásra szólította fel.

Miután a sértett ennek nem tett eleget a vádlott megelőzte, majd „büntetőfékezett” előtte, végül egy körforgalomba érve, gépkocsijával keresztbe fordulva megállásra kényszerítette a sértettet. A vádlott ekkor az autójából kiszállva a sértetti gépkocsihoz ment, annak ajtaját feltépte, a sértettet ököllel arcon ütötte, majd olyan erővel csapta be a gépkocsi ajtaját, hogy a jobb oldali első ülésébe szerelt oldallégzsák működésbe lépett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben a felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.

üditő

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top