nlc.hu
Utazás

A világ legszebb városa 2021-ben: Prága

Prágát szavazták meg a világ legszebb városának

A hírt a Time Out utazási magazin tette közzé, a legfrissebb felmérése alapján.

Prágát választották a világ legszebb városának, a rangsorban olyan versenytársakat utasított maga mögé, mint New York, Chicago, vagy Párizs.

Az eredményeket a Time Out utazási magazin tette közzé, miután a világ minden tájáról összesen 27 000 résztvevője mondta meg, szerintük melyek a legjobb tulajdonságai a szülővárosuknak.

A Cseh Köztársaságban szavazók 83 százaléka említette Prága szépségét, (mint a fővároshoz kapcsolódó kiemelkedő szempontot), többen, mint a felmérésben szereplő bármely más város lakói. Prága a külföldiek számára is nagy kedvenc, híres a kiváló söreiről, amelyek ráadásul alacsony áron kaphatók.  Egy korsó helyi sör ára 250 -1800 forint között mozog, ami elég baráti, főleg, ha a londoni árakat nézzük. Ha tervezed, hogy Prágába utazol, ezeket a nem túlreklámozott helyeket érdemes felkeresned.

Prága, legyszebb város, time out

Este lenyűgözőek a fényei (Fotó: Pexels)

A Time Out 2021-es összesítése alapján a világ legjobb városa San Francisco, a második a listán Amszterdam, a harmadik pedig Manchester lett. Budapest a 29. a listán.

Még több szép hely a világban és itthon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top