nlc.hu
Utazás

Őszi időjárás

Búcsút inthetünk a szeptemberi nyárnak, jön az igazi őszi idő

A hétvégén még kellemes időnk lesz, aztán jövő héten jön az esős, hűvös, őszi időjárás.
Őszi esős idő

Érdemes kihasználni a hétvégét, ugyanis a két hidegfront között igazi őszi, kissé változékony, de sokszor napfényes idő várható. Vasárnap este aztán érkezik a következő hidegfront, és hajnalonként már igencsak csípős lesz a levegő – írja előrejelzésében a Kiderül.hu.

Szombaton általában napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, de reggel, délelőtt északkeleten még lesznek felhősebb helyek, ám később ott is több órára kisüt a nap. Főként az északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, az ország többi részén kisebb a csapadék előfordulási esélye. Az északnyugati szelet napközben sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között várható, de északkeleten ennél kissé alacsonyabb értékeket is mérhetünk. Késő este 13, 16 fok valószínű.

Vasárnap az ország északkeleti részén valamint a Dunántúlon több, a köztes területeken kevesebb felhő várható. Estétől délnyugat felől egyre többfelé növekszik meg erősen a felhőzet. Északkeleten reggel, a nyugati, délnyugati országrészben késő délutántól valószínű eső, zápor. Időnként megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A csúcshőmérséklet általában 19 és 24 fok között valószínű, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég. Északkelet felől délnyugat felé haladva egyre nő a csapadék esélye. Míg északkeleten inkább kisebb eső, zápor alakulhat ki, addig délnyugat felé tartósabb eső valószínű hosszabb-rövidebb megszakításokkal. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet északkeleten, keleten 6 és 11, másutt többnyire 10, 14 fok között alakul. A csúcshőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

(Kiemelt kép: Pexels/Andrea Piacquadio)

Őszi divat 2021:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top