nlc.hu
Utazás

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége a téli szezonról

Sípályán vagy egzotikus országban vakációznának télen a magyarok

Ausztriában már nagyon fogynak a helyek, állítják a hazai utazási irodák.

Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője szerint már a síszezonra is érkeznek a foglalások, és megszokott egzotikus úti célok is népszerűek lesznek télen, írja az Infostart. 

Bakó Balázs úgy véli, a téli hónapokban sláger lesz várhatóan Egyiptom, ahogyan november végéig Törökország, de népszerű lesz Dubaj is, valamint a Maldív-szigetek, Mauritius és a Seychelle-szigetek. Az említetteken túl, késő ősszel a városlátogatások, a téli hónapokban pedig a síutak is kedveltek lehetnek. „Például Ausztria esetében azt látják a hazai síutakat szervező irodák, hogy nagyon fogynak a helyek” – jegyezte meg.

Arra is kitért, hogy a karácsony utáni, a két ünnep között időszak, főként a szilveszter is nagyon népszerű, ami az egzotikus foglalásoknál is megmutatkozik. Hozzátette, a következő év első hónapjaiban is lehet gondolkodni, erre az időszakra ott vannak például a tengeri hajóutak, és a kínálat állítása szerint egyre inkább bővül.

A szóvivő a koronavírus-járványra kitérve elmondta: nehéz előre megjósolni, hogy lesz-e és mit okoz majd a negyedik hullám, de a szövetség tapasztalata szerint azokban az országokban, amelyek a téli időszakban népszerűek, nagyon komolyan veszik a biztonsági intézkedések betartását, betartatását,
miközben viszonylag magas az átoltottság is. 

síelés

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top