nlc.hu
Utazás

Rejtélyes vérszívó Kárpátalján

Rejtélyes vérszívó öli az állatokat Tiszacsomán

Egyelőre senki sem tudja, milyen teremtmény öli a háziállatokat és szívja ki a vérüket Kárpátalján.
Telihold

Rejtélyes lény tartja rettegésben a kárpátaljai Tiszacsoma lakóit: a titokzatos teremtmény megtámadja és megöli a háziállatokat, majd kiszívja a vérüket.

Az egyik gazda pár napja a Facebookon számolt be az első hátborzongató támadásról.

Szeretném felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy valami garázdálkodott. Ma hajnalban megölte valami a jószágot! A kecskét leszakította a láncról, elvitte, eltörte a nyakát és kiszívta a vérét. A képen látható, hogy csak két fognyom van rajta. A kapuk zárva maradtak, ahogy voltak. A nyúlketrecről viszont le volt szakítva az ajtó. Látszott a kaparása vagy a harapása. Vérnyomot sehol nem lehet találni, a jószágok közül csak egy nyúl volt, amit megevett, a többiből ki van szívva a vér

– írta a férfi, aki bejegyzésében több sokkoló fotót is posztolt a széttépett és megcsonkított állatokról.

Egy másik helybéli, a Tiszacsomán élő Gábor azt mondta a Blikknek, hogy már három ilyen támadás is történt ott, ahol ő is lakik. Először az utca első házában gyilkolt meg valami egy kecskét, tyúkokat és nyulakat, aztán egy lakónál 16 tyúk pusztult el, a legutolsó pusztítás pedig a szemközti szomszédját érte.

Egyelőre senki sem tudja, milyen állat végez ekkora pusztítást. A legtöbben sakálra gyanakodnak, mert a közeli erdőben őshonos a ragadozó, és az utóbbi időben nagyon elszaporodtak a környéken. De felmerült az is, hogy medve vagy kóbor kutya a rejtélyes támadó.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Vincent Peters)

Rejtélyes lények az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top