nlc.hu
Utazás

Feladta uralkodói rangját a szerelméért

New Yorkban keres munkát a rangjáról lemondott japán hercegnő

Óriási közfelháborodást váltott ki, hogy közemberhez ment hozzá Mako hercegnő.

Vasárnap indult New Yorkba a volt japán hercegnő, aki feladta uralkodói rangját, hogy hozzámehessen közrangú szerelméhez, akit az egyetemen ismert meg.

A 30 éves Komuro Mako – egykor Mako hercegnő – és vele egykorú férje, Komuro Kei – aki egy New York-i ügyvédi irodában dolgozik – távozását a japán műsorszolgáltatók élőben közvetítették a tokiói Haneda repülőtérről.

Mako hercegnő

Mako hercegnő és a férje – Fotó: MTI/EPA/AP pool/Kambajasi Sizuo

A japánokat megosztotta a hercegnő választása. Sokan érzik úgy, hogy van beleszólásuk, mert a császári családot az adófizetők pénzéből támogatják. Bár már korábban is előfordult, hogy egy japán hercegnő közemberhez ment hozzá, Mako az első, akinek lépése közfelháborodást váltott ki a közösségi médiában és a bulvársajtóban.

Mako hercegnő példátlan módon elutasította azt a 150 millió jenes (420 millió forintos) egyszeri juttatást, amelyet a császári udvarból való távozással ajánlanak fel a közrendű személlyel frigyre lépő családtagoknak, hogy az uralkodóház volt tagjaként is méltó körülmények között élhessenek. A BBC News úgy tudja, a New Yorkban letelepedő exhercegnő munkát keres majd.

(MTI)

Olvass még királyi családokról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top