nlc.hu
Utazás

Így teszik tönkre a főváros látképét

Megkapta az engedélyt, épülhet a gellérthegyi sikló

A fakivágások ellen sem emeltek szót az illetékesek, zöld utat kapott a projekt.

A környezetvédelmi tanulmány szerint jelentősen megváltoztatja a gellérthegyi látképet az új sikló építése, a megvalósításnak azonban így is mindenki, azaz a katasztrófavédelem, az örökségvédelmi és természetvédelmi hatóság, valamint a területért felelős Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság is, és nem támasztott ellenvetést a fővárosi és I. kerületi önkormányzat sem – írja a Népszava.

Látképrombolás: megkapta az engedélyt, épülhet a gellérthegyi sikló

Látképrombolás: megkapta az engedélyt, épülhet a gellérthegyi sikló (Pixabay)

Mint a lap írja, a sikló nyomvonala a Hegyalja út és a Citadella között húzódik, amely terület nagy része közpark. Az alsó állomás, üzletekkel és kávézóval közvetlenül a Rác fürdő mellett épülne meg. Innen egy 100 méter hosszú alagútban futna. A kabin az Orom utcánál bukna ki a felszínre, ahonnan 190 méter hosszan átlag négy méter magasan haladna a Citadella-sétány alatti végállomásig.

A környezetvédelmi hatóság többször is hiánypótlásra szólította fel a beruházó Rác Sikló Kft.-t, illetve hangsúlyozza, hogy a terv szerint is a „tervezett beruházás miatt jelentős számú fa kivágását tervezik”, ami finoman szólva sem szerencsés.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top